נושא ההתחממות הגלובלית הינו סלע המחלוקת בדיונים בין חוקרים רבים. ישנה הסכמה פה אחד בעולם המדעי באשר לקיומה של ההתחממות הגלובלית, אך הדעות חלוקות באשר להיקף התופעה, דרגת חומרתה ולהשפעתו של האדם על היווצרותה. בעבודה זו אציג שתי גישות מנוגדות זו לזו; הגישה הרווחת הטוענת להתחממות גלובלית מעשה ידי אדם, ולעומתה הגישה מעוררת השערורייה הגורסת כי התופעה היא טבעית, כמו גם מינורית.
רוב מדעני האקלים מסכימים על כך שהפעילות האנושית גורמת לשינוי אקלים. כך, בהתבסס על דו"ח האו"ם לשנת 2018, אתר החדשות "מאקו" מזהיר כי יש לנקוט בצעדים מחמירים כדי למנוע אסון הנובע מהתחממות זו[1]. לעומת זאת, יש הטוענים כי מדובר בעוֹרְבָא פָּרַח והיותם של שינוי האקלים סביב כדור הארץ כמיוחסים לפעילות האנושית הינם שמועה חסרת בסיס. ייתכן כי ישנם גורמים משמעותיים יותר התורמים להתחממות כדור הארץ, ביניהם שינויים בעוצמת ההארה של השמש.
פרופ' ניר שביב הינו עוקר הרים בטענתו כי ההתחממות הגלובלית היא תוצאה של שינויים מחזוריים בקרינת השמש, ואיננה מעשה ידי אדם. הוא טוען כי לשמש ישנה מחזוריות של 11 שנה שבה עצמת ההארה שלה משתנה.[2] בכך הוא זוכה לביקורת רבה מצידם של חוקרים רבים, ואנשים שטוענים כי הוא מקדם אג'נדה פוליטית.