המאבק לשוויון של קהילות מופלות התחיל במדינות שונות בתחומים שונים. בישראל, השוויון התעסוקתי, בקבלה לעבודה, בשכר ובתנאי העבודה, בקידום ובהחלטה על סיום העסקה, ניצב בחזית מאבקה של התנועה לשוויון על רקע דת, גזע, מין, השקפה דתית וכן נטייה מינית. חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, התשמ"ח – 1988, היה הראשון לקבוע הוראה כללית האוסרת אפליה במשפט הפרטי בישראל. על פניו, יש טוענים, כי אין הדבר מפתיע, שכן עבודה ותעסוקה הן המוסדות החברתיים החשובים ביותר שעשויים לעצב את מדינת הרווחה או להיות מעוצבים על ידיה [1].
במסגרת העבודה בחרתי לעסוק בנושא האפליה על רקע נטייה מינית בשוק העבודה ולבדוק כיצד היא באה לידי ביטוי ומה הכלים המשפטיים והחוקתיים להתמודדות עימה. במסגרת העבודה, אדון בהוראות החוק ובפסקי דין מרכזיים העוסקים בסוגיית האפליה על רקע העדפה מינית ואבדוק מהם הכלים המשפטיים וכיצד הם מיושמים בשטח על מנת למגר את התופעה. כמו כן, אדון במגבלות החקיקה, למשל במתח בין הזכות לשוויון תעסוקתי לבין אופיו הדתי של מקום העבודה או אי התחולה של חוק שוויון הזדמנויות בעבודה על עסקים קטנים, וכן במגבלות הכלים המשפטיים.
בחרתי לכתוב על הנושא של אפליה על רקע נטייה מינית כי להרגשתי הוא אינו נמצא מספיק בתודעה הציבורית של החברה הישראלית ונושא זה מהווה חלק אינטגרלי מחיי כהומוסקסואל בוגר.
מבוא
מהות המונח שוויון והזכות החוקתית לשוויון
שוויון כזכות יסוד
מודלים של שוויון (שוויון מנהלי מול שוויון חוקתי)
שוויון הזדמנויות בשוק העבודה
אפליה על רקע נטייה מינית
מהי נטייה מינית
אפליה על רקע נטייה מינית
התפתחות זכויות הלהט"ב בישראל בעשורים האחרונים
הכלים המשפטיים והחוקתיים להתמודדות עם אפליה על רקע נטייה מינית בשוק העבודה
עד שנות האלפיים
בעשור האחרון
סיכום, מסקנות ודעה אישית
בביוגרפיה