הפליה בשכר בין נשים לגברים

מזהה: 2258

הגדרה מקובלת של אפליה בתעסוקה הינה התייחסות שונה של המעסיק לעובדים שמשתייכים לקבוצות שונות (מבחינת גיל, מין, לאום דת וכו') בעוד שהנתונים שלהם בכל הנוגע לעצם היכולת לבצע את העבודה הינם זהים.[1]

התייחסות שונה כאמור של המעסיק עלולה לבוא לידי ביטוי בצורות שונות ובשלבים שונים של יחסי עובד-מעביד: בשלב קבלה לעבודה, קידום בעבודה ופיטורים, בשכר, בתנאי העסקה ובהטחת זכויות העובדים.

בישראל, כבר משנות הראשונים לאחר קום המדינה, התפתחה חקיקה מתקדמת יחסית בכל הנוגע איסור האפליה בתעסוקה.[2] כך למשל, חוק עבודת נשים, התשי"ד-1954[3] היה בין חוקי המגן הראשונים שנחקקו. בשנת 1959 נחקק חוק שירותי התעסוקה, התשי"ט-1959[4], אשר בסעיף 42 אסר מפורשות אפליה בשירותי התעסוקה (בעוד שבכל העולם נושא איסור האפליה בתעסוקה היה רק בתחילת דרכו). בשנת 1964 נחקק חוק שכר שווה לעובד ולעובדת, התשכ"ד-1964, אשר נחקק מחדש בשנת 1996 (חוק שכר שווה לעובדת ולעובד, תשנ"ו-1996[5]).

 

1. מבוא

2. נשים וגברים בשוק העבודה הישראלי

3. המצב הראוי מול המצב המצוי של הנשים בשוק העבודה

4. גורמים העיקריים לפערי השכר בין גברים לנשים

5. בחינת פתרונות לצמצום הפערים בשכר

6. סיכום

195.00 ₪
סוג עבודה:
סמינריון
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
דיני עבודה | מגדר | משפטים
שנת הגשה:
2017
מספר מילים:
3159
היקף עמודים:
12
מספר מקורות:
9
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.