דיני זכויות היוצרים נועדו על מנת להעניק הגנה ליצירתו של היוצר מפני העתקה ועשיית שימוש ביצירה אשר עלול לפגוע בזכויותיו של היוצר ביצירתו. הרציונאל שבהענקת זכויות ליוצר מפני שימוש ביצירתו, הוא מתן תמריץ ליוצרים פוטנציאליים להשקיע בפיתוח יצירות אשר ישיאו להם רווח ממשי.
החוק המסדיר את דיני זכויות היוצרים, הוא חוק זכות יוצרים שנכנס לתוקף בשנת 2007, והחליף את חוק זכות יוצרים הישן משנת 1911. במסגרת החוק, קבע המחוקק את הכללים להחלתה של ההגנה על פי החוק, בשים לב לאינטרסים העלולים להיפגע ממתן הגנת-יתר ליצירה, כדוגמת חופש הביטוי וקידום התרבות באמצעות פיתוחן של יצירות.
במהלך השנים, התמודדו בתי המשפט עם מקרים רבים בהם נדרשו להכריע האם התקיימה הפרה של זכות יוצרים. במסגרת כך נדרשו לקבוע אילו סוגי יצירות יהיו זכאיות להגנה, וכיצד יחולו הכללים והחריגים הקבועים בחוק בנוגע ליצירות אלו. מסקירת הפסיקה בנושא, נדמה כי בית המשפט טרם נדרש להכריע באופן גורף בשאלה האם יש להעניק הגנה על פי החוק ליצירה קולינרית.
יצירה קולינרית יכולה להיות כזו אשר דורשת מאמצים רבים ויצירתיות רבה מאת מי שיצר אותה, ככל יצירה אחרת. בביקור במסעדות ניתן להיחשף למנות מפוארות אשר אין ספק כי הן דרשו עמל רב לשם יצירתן, ובשנים האחרונות אנו אף עדים לתחרויות טלוויזיוניות במסגרתן מתמודדים המשתתפים על הכנת היצירה הקולינרית הטובה ביותר. אך חרף שכיחותה של התופעה, נראה כי טרם ניתן לה מענה הולם בפסיקה.
מבוא
איזון בין אינטרסים מנוגדים
מהי יצירה
פרשת אינטרלגו
יצירה קולינארית בהיבט האמנותי
ביטוי אל מול רעיון
דרישת המקוריות
הגנת השימוש ההוגן
מידת הפגיעה ביצירה
סיכום
רשימה ביבליוגרפית