הרב הכהן – הרב הכהן מעוניין לקבל מידע על שלושה עניינים: א. אישור משרד הדתות והרבנות הראשית בקשר ליהדותם בני הקהילה. ב. האמירה כי ייבחנו דרכים להעלאת בני הקהילה לישראל באמצעות שירותי הביון. ג. האמירה בקשר לישיבה שהייתה ב-2016 בין משרד הדתות לשרת הקליטה והסיכום כי הנושא יובא לקבינט. לרב הכהן אין עניין אישי במידע, אבל החוק לא דורש עניין אישי של המבקש (סעיף 7(א)) (9562/10). חוק חופש המידע קובע שלוש מסננות (9341/05): הראשונה, כי מדובר באזרח או תושב ישראל (סעיף 1 לחוק). בעניינינו נראה כי הרב הכהן איננו אזרח או תושב ישראלי (נתון שהוא מקסיקני), ולכן בקשתו לקבלת המידע לגבי כל אחד משלושת העניינים איננה עומדת כבר במסננת הראשונה. השנייה, כי לא מדובר במקרה שבו הרשות רשאית לדחות את הבקשה לפי סעיף 8, או במקרה שבו חל איסור על מסירת המידע לפי סעיף 9(א) או במקרה שבו אין חובה במסירת המידע לפי סעיף 9(ב).
הלוי – הלוי יכול להצטרף לרב הכהן, ובכך הדבר יסייע לדחיית הטענה האפשרית של הרשויות על כך שמדובר בפגיעה בפרטיות של צדדים שלישיים ובצורך בקיום המנגנון שלפי סעיף 13. גם אם לא יצטרך להכהן, ויגיש את הבקשה לקבלת המידע בעצמו, אין מקום לטענה זו.
גרוברט – גרוברט מעוניין בקבלת מידע על הרשעתו של נציג משרד הדתות בהליך המשמעתי. לא ברור ממי מתבקש המידע. המשטרה מנהלת מרשם של הרשעות, לפי חוק המרשם הפלילי, אבל זה לא כולל הליכים משמעתיים. הרשות הרלוונטית יכולה להתנגד למידע בטענה כי מדובר בגוף או רשות שיש להם סמכות חקירה (ככל שאכן כך) שהחוק לא חל עליה לפי סעיף 14(א)(8).