מכל העבירות המנויות בפקודת העונשין (פקודת העונשין תשל"ז 1977) לעניות דעתי עבירות המין הן הגרועות והנוראות מכולן.
אין ספק ואין להקל ראש בעבירה זו או אחרת, בגידה במדינה יכולה להוביל לשרשרת אירועים הרסנית מבחינה בינלאומית, גניבת רכושו המועט של אדם כמוה כהרס כל עולמו מבחינתו, הונאה, זיוף ועוד רבים ואחרים כולן עבירות שיש לתת עליהם את הדעת במלוא החומרה.
דא עקא, עבירות המין, הן העבירות הפוגעניות ביותר שיכול אדם לעשות לאחר, ולדידי אף גרוע מרצח, כי הרי רצח נורא ומזעזע ככל שיהיה, מותיר את המשפחה הרוסה ושבורה ללא ספק, נוטל את חייו של אדם ללא יכולת להשיבו, אולם רצח הוא מעשה סופני ומידי ואילו עבירות המין מן ה"קלות", שבהן עד לנוראיות והקיצוניות, הן מעשה המותיר צלקת בלתי הפיכה על הקורבן באופן שמשנה את חייו לבלי היכר, משנה את דרכו ואופיו של אדם ומשנה לחלוטין את יחסו של הנפגע כלפי הבריות, כלפי יכולתו ליצור זוגיות וכלפי עצמו.
אילו הן העבירות הפוגעניות ביותר מכוח העובדה הפשוטה כי הן פוגעות לא רק בגופו של אדם, אלא במקום האינטימי ביותר בגופו של אדם ובשל כך פוגעות בנפשו של הקורבן.
הפגיעה יכולה להתבצע כלפי כל אדם בכל גיל ואין עוררין כי פגיעה מינית בילדים קשה אף יותר מפגיעה מינית במבוגרים ושוב מבלי להקל חלילה במצוקתו של איש.
מאז שאנו בני האדם קטנים, אנו למדים לשמור על אברינו המוצנעים, עוד בימי הגן בו הגננת חוזרת כמנטרה כי אין לנו לתת לאיש לגעת בנו ללא רשות. "גופינו הוא ברשותינו".
מבוא
הדין בארץ
חוק יסוד כבוד האדם וחירותו
ב. המשפט הפלילי
ג. החוק הנוגע לעברייני מין, המגבלות על חזרתם לסביבת נפגע העבירה, זכות נפגעי עבירה, חובת הדיווח לנפגעי עבירה. (האם הדין חל אל מול כל הנפגעים או רק נפגעי עבירות מין)
הדין בעולם – משפט משווה
הדין אל מול חוק יסוד כבוד האדם וחירותו (פירוט זכויות הנפגע אל מול זכויות ו/או מגבלות העבריין) מתי והיכן מותר לפגוע בחירותו של האדם, האם ההגבלות הקבועות בדין חורגות מההגבלה הקיימת בחוק היסוד.
סיכום ומסקנות (הצעה להסדר חלופי)
ביבליוגרפיה