דיני הפירוק בישראל נחשבים לאחד התחומים הרווחיים ביותר עבור מי שמנהל את הליך הפירוק. נושא זה זכה לתהודה רבה במרוצת השנים, וכיאה לכך גם לביקורת נוקבת. הביקורת המרכזית נובעת מהתפיסה שלפיה חברה שנקלעת להליכי חדלות פירעון ולא יכולה לפרוע את חובותיה לנושיה, לא יעלה על הדעת כי תשלם סכומי עתק למי שאמון על פירוקה (ומהשארית לפזר לנושים).
במסגרת עבודת מחקר זו, אבחן את אופן קביעת שכרם של המפרקים על פי הדין הקיים בישראל, אבחן את השיטות הנהוגות בשתי שיטות המשפט הגדולות והמוכרות בעולם (האמריקאית והאנגלית) ואנסה להתוות את שביל הזהב בכל הנוגע לנוסחא הנכונה ביותר לתגמול המפרקים.
בפרק השני של עבודת מחקר זו אבחן את דיני הפירוק בישראל. מדובר בהקדמה הכרחית להבין ולהבהיר כיצד מתמנה מפרק, מי ממנה אותו, מהם סמכויותיו ומה הפעולות אותם הוא אחראי לבצע ועל מה למעשה הוא מקבל תגמול. סמכויותיו של המפרק הן רבות וכבדות משקל ולא בכדי שכרו של המפרק הוא כזה שגורר ביקורת ציבורית נוקבת. יש שיטענו כי שכר זה מוצדק לאור האחריות המוטלת על כתפיו אולם יש מנגד שיטענו כי מדובר בניצול ציני של כספים המיועדים לרוב לנושים שאינם מובטחים שיוותרו חסרי כל.
בפרק השלישי של עבודת מחקר זו אבחן את הכללים שנקבעו במערך החקיקה הישראלית בנוגע לאופן חישוב שכרו של המפרק. אין ספק כי השיטה הקיימת (שמחולקת למעשה לשלוש שיטות אפשריות וחריג נוסף) מהוות כר פורה למפרקים ליהנות משכר טרחה מופלג למדי.
1. מבוא
2. תאגידים בישראל, דיני פירוק ומינוי נאמןמפרק – רקע כללי
2.1 תאגידים בישראל – יישות משפטית נפרדת ועצמאית
2.2 דיני הפירוק בישראל – מושגי יסוד
2.3 פירוק חברות בישראל
2.4 מינוי מפרק
2.4.1 סמכויות המפרק
3. כללים לקביעת שכרו של מפרק – הדין הישראלי
4. ביקורת על שיטת התגמול של המפרק הישראלי
5. פירוק חברה ומינוי מפרק – משפט משווה
5.1 דיני הפירוק במשפט האמריקאי
5.2 דיני הפירוק בדין האנגלי
6. סיכום ומסקנות
6. ביבליוגרפיה