דיני תאגידים - 2 שאלות

מזהה: 4943
מאמר חם

שאלה 1

תביעה כנגד חברת הסולל – ככל הנראה יש לחברות עילת תביעה כנגד חברת הסולל, אולם הדיון בעילת תביעה זו מתייתר מאחר וחברה הסולל מצויה בהליכי חדלות פירעון, וממילא לא ניתן להגיש נגדה תביעה "רגילה" ושלא במסגרת הליכי חדלות פירעון, כתביעת חוב המוגשת למפרק החברה. מאחר ונתון כי כל נכסי החברה שולמו לנושים המובטחים, אשר החברות אינן נמנות עמהן, אין כיום כל משמעות מעשית לשאלה האם יש להן עילת תביעה כנגד חברת הסולל.

 

שאלה 2

בפסק הדין נקבע כי אין לראות בקונצרן של חברות, לכשעצמו, כיחידה משפטית אחת, שניתן במסגרתה להגיש תביעה כנגד חברת האם בגין פעולות של חברת בת, חברה נכדה, חברה נינה, וכדומה. פסק הדין מתיישב עם עיקרון האישות המשפטית הנפרדת, המוכר בדיני החברות, לפיו לא ניתן לייחס פעולה של חברה לבעל מניות בה, ולא ניתן להגיש תביעה כנגד בעל מניות בגין פעולות שביצעה החברה. לכלל זה ישנם חריגים, וישנם מקרים בהם ניתן לבצע הרמת מסך, אולם העילות להרמת מסך נבחנות על פי נסיבות המקרה הספציפיות, ואין בעצם העובדה שמדובר בחברה אם המחזיקה במרבית הזכויות בחברה בת כדי להקים את העילה של הרמת מסך. ההכרה בקונצרן כ"גוף משפטי" נעשתה אמנם בארה"ב, אולם בית המשפט ציין בחוק הישראלי אין הכרה בקונצרן, והכרה שכזו מנוגדת לעיקרון האישיות המשפטית הנפרדת של החברה.

25.00 ₪
סוג עבודה:
מטלה קטנה
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
דיני תאגידים | משפטים
שנת הגשה:
2019
מספר מילים:
1026
היקף עמודים:
3
מספר מקורות:
5
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.