בעיות הנציג בדיני החברות ופתרונות במסגרת חוק החברות

מזהה: 2732
מאמר חם

דיני תאגידים, 2016 ב', ממו 15

 

לפי גושן[1] בעיית הנציג הינה בעיה המתעוררת בחברות בהם אדם או נציג החברה בוחר שלא להתנהג בחברה בדומה להתנהגותו כלפי רכושו הפרטי. מאפייני בעיית הנציג מתבטאים בניגוד אינטרסים בו האינטרס האישי של הנציג גובר על אינטרסים אחרים בחברה. מאפיין נוסף נוצר כאשר מידע מצוי בידי אדם מסוים בחברה אך אינו ידוע לגורמים אחרים בחברה. לפיכך, חוק . באמצעות ניסיונות לגרום ליצירת אינטרס משותף בין הגורמים השונים בחברה והן עם פער המידע באמצעות הטלת פיקוח על הנציג בחברה. עם זאת, לא ניתן להעלים לחלוטין את בעיית הנציג מאחר ותמיד יהיה פער אינטרסים שאינו ניתן לגישור בין הגורמים השונים בחברה ולכן יתכן וייווצרו דילמות כתוצאה מבעיית הנציג שחוק החברות ואף הפסיקה לא נתנו מענה לדילמות אלו.  

בעיית הנציג מתבטאת בין שלוש קבוצות בעלי אינטרסים שונים ופערי מידע הקיימים ביניהם:

ראשית, בעיית הנציג בין בעלי המניות המצפים לניהול יעיל של החברה לצורך מקסום רווחי החברה לעומת בעלי שליטה ומנהלים שעלולים להעדיף את טובתם האישית על פני טובת החברה וכן הינם בעלי מידע שאינו מצוי בידי בעלי המניות.  

שנית, בעיית הנציג בין  בעלי מניות לגורמים אחרים מתמקדת בעיקר בגורמים המהווים בעלי תביעה בחברה כגון מחזיקי אגרות חוב, נושים ועובדים וכו'. בעיית הנציג מתבטאת בכך שבעלי המניות עשויים להעדיף את האינטרס שלהם לפני האינטרס של גורמים אחרים בחברה שהינם גם בעלי תביעה לחברה.  

שלישית, בעיית הנציג בין בעלי המניות ובין עצמם הנובעת מטבע המשקיעים לפזר את השקעותיהם בחברות שונות דבר היוצר קבוצות משקיעים גדולות. לצורך קבלת החלטות בחברה מתבצעת החלטה משותפת של בעלי המניות באמצעות מנגנון הצבעה המתבססת על רוב ומיעוט.

 

1.             מבוא                  

2.             בעיית הנציג בין בעלי המניות ובעלי שליטה

3.             בעיית הנציג בין בעלי המניות לבין הנהלת החברה 

4.             בעיית הנציג בין בעלי המניות לבין גורמים אחרים בחברה

5.             בעיית הנציג בין בעלי המניות לבין עצמם

6.             קשיים ודילמות בבעיית הנציג – דין הרצוי מול המצוי

7.             סיכום מסקנות 

8.             רשימה ביבליוגרפית  

215.00 ₪
סוג עבודה:
סקירת ספרות
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
דיני תאגידים | משפטים
שנת הגשה:
2016
מספר מילים:
3496
היקף עמודים:
12
מספר מקורות:
10
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.