אחריות פלילית בדיני תאגידים

מזהה: 5389
מאמר חם

עבודת מחקר זו עוסקת בדיני תאגידים ובפרט בנוגע לאכיפה פלילית כנגד תאגידים וכנגד נושאי משרה. שאלת המחקר בעבודה זו היא מהו האיזון הקיים בחוק בכל הנוגע להטלת אחריות פלילית על תאגיד מול הטלת האחריות על נושא המשרה בתאגיד?

במסגרת הפרק הראשון לעבודת המחקר אציג את המצב הקיים בהיבט החקיקתי – אציג את סעיפי החוק הרלוונטיים בחוק החברות, חוק ניירות ערך וכמובן חוק העונשין לאחר תיקוניו השונים. כמו כן, אציג את הרציונאל שעומד מאחורי המערך החקיקתי הנרחב שנועד להילחם בביצוע עבירות על-ידי תאגידים ונושאי משרה. כמו כן, אציג את תורת האורגנים אשר חוללה שינוי מהפכני גם בהיבטי פסיקה וגם בהיבטי חקיקה בכל הנוגע לאחריות תאגיד ונושאי משרה.

במסגרת הפרק השני לעבודת המחקר אבחן האם בכלל ישנה הצדקה להטיל אחריות פלילית על תאגיד והאם הטלת אחריות שכזו נכונה כשם שהמחוקק מטיל אחריות פלילית על אזרח. בנוסף, אבחן האם הטלת אחריות פלילית על תאגיד דומה להטלת אחריות נזיקית על תאגיד הקבועה בפקודת הנזיקין. בהקשרים אלה אבחן כיצד בא לידי ביטוי השוני בין דיני השליחות לתורת האורגנים בכל הנוגע להשלכות הענישה בגין ביצוע עבירות/עוולות נזיקיות.

במסגרת הפרק השלישי לעבודת המחקר אבחן איזו אחריות פלילית המחוקק מטיל על נושאי המשרה בתאגיד ובייחוד בגין הפרת שתי החובות העיקריות שבדין: חובת הזהירות וחובת האמונים.

 

מבוא

1. הטלת אחריות פלילית על תאגידים ונושאי משרה – היבטים חקיקתיים

1.1. חוק החברות

1.2. חוק לניירות ערך

1.3 חוק העונשין 

1.3.1. האפשרות לענישה ללא הרשעה כלפי תאגיד

2. האם ישנה הצדקה להטלת אחריות פלילית על תאגיד?

2.1 האם ניתן להטיל אחריות פלילית על תאגיד בדומה להטלת אחריות על אזרח?

2.2 הטלת אחריות נזיקית על תאגידים (אחריות אזרחית)

3. אחריות פלילית של נושאי משרה

3.1 חובת הזהירות

3.2 חובת אמונים

4. מהו האיזון בין אכיפה כלפי תאגיד לבין אכיפה כלפי נושאי משרה - מתי יש להטיל אחריות פלילית ומתי ניתן להסתפק בהטלת אחריות אזרחית או מנהלית?

4.1 הדין הפלילי – תורת אורגנים הפוכה

5. מהו האינטרס העומד מאחורי הטלת אחריות פלילית

5.1 טעמים להטלת אחריות פלילית

5.1.1 גמול

5.1.2 הטעיית המשקיע הסביר

5.1.3 שוק יציב

5.1.4 הגנה על ערכים חברתיים

6. סיכום ומסקנות – יעילות האכיפה

7. ביבליוגרפיה

590.00 ₪
סוג עבודה:
סמינריון
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
דיני תאגידים | משפטים
שנת הגשה:
2018
מספר מילים:
12085
היקף עמודים:
29
מספר מקורות:
50
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.