מדי יום יוצרים בני אדם פרטיים ותאגידי ענק, אלפי אמצאות חדשות. לאמצאות יש תפקיד חשוב בקידומה ובהתפתחותה של החברה האנושית. רעיון, הופך לאמצאה ורוקם עור וגידים כפטנט. אותו פטנט אשר התחיל כרעיון בלבד, יכול ויביא תועלת רבה לחברה האנושית. האמצאות משחר ההיסטוריה הם שהביאו את החברה האנושית, ואת חיינו בכלל, לכפי שהם כיום. האם היינו יכולים לתאר את חיינו ללא המצאת הגלגל, הנורה, המכונית או המחשב? אפילו בדברים הקטנים ביותר האמצאות שינו את חיינו. כך למשל האם היינו יכולים לתאר את חיינו ללא המצאת סיכת הביטחון או הכפתור? התשובות לשאלות אלו ברורות אף מבלי שנצטרך לענות עליהן. המשותף לכל האמצאות הללו ואף רבות וטובות אחרות, הוא שבבסיסם עומדת חדשנות אמצאתית. טרם יצירתם הם לא היו קיימים, והמצאתם תרמה רבות לחברה האנושית.
תאגידי ענק וממצאים פרטיים, שוקדים ועומלים רבות בפיתוחם של אמצאות חדשות. לשם הגנה על עמלם, רושמים הם , את אמצאתם כפטנט. רישומה של האמצאה כפטנט, מקנה הגנה, מניצול ושימוש בפטנט, ללא רשות מבעל הפטנט, אשר עם רישומה של האמצאה זוכה למונופול עליה.
בעבודת מחקר זו, אדון באחת הדרישות המהותיות והחשובות ביותר, לרישומו של הפטנט, והיא דרישת החדשנות. על מנת להקיף את הנושא בצורה הטובה והרחבה ביותר, ראשית אביא מקצת על דיני הקניין הרוחני. במסגרת פרק זה, אביא בקצרה את חשיבותם של דיני הקניין הרוחני.
מבוא
1. קניין רוחני
2. הפטנט
2.1 חוק הפטנטים
3. דרישת החדשנות בדיני פטנטים
3.1 פרסום בדרך של תיאור קודם כשולל חדשנותה של אמצאה
3.2 פרסום בדרך של ניצול או שימוש קודם כשולל חדשנותה של אמצאה
3.3 סייג הפרסומים שאינם יביאו לשלילת חדשנותה של האמצאה
3.3.1 סעיף קטן 6(2) לחוק הפטנטים
4. דרישת החדשנות בכנסים מדעיים
סיכום ומסקנות
רשימה ביבליוגרפית