דיני זכויות היוצרים נועדו להעניק הגנה ליצירותיו של היוצר. התכלית העומדת בבסיס דיני זכויות היוצרים, נועדה לאזן בין אינטרסים המתנגשים בסוגיה זו. מחד, האינטרס האישי של היוצר הינו כי יצירתו תוגן מפני שימוש והעתקה על מנת שהוא יוכל להפיק רווחים כלכליים מהיצירה. מאידך, האינטרס הציבורי הינו לאפשר את השימוש ביצירה באופן נרחב על מנת שזו תוכל לתרום לפיתוח עתידי ולקידום התרבות.
בשנים האחרונות, לאחר התפתחותה של רשת האינטרנט, התמודדו בתי המשפט עם סוגיות שאינן פשוטות, במסגרתן נאלצו בתי המשפט להתאים את דיני זכויות היוצרים לשימושים חדשניים הנעשים באינטרנט. במסגרת כך, התמודדו בתי המשפט גם עם שאלת היקף ההגנה שתחול על יצירות המופרות באמצעות רשת האינטרנט.
מעיון בסוגיה זו ובפסיקות הרלבנטיות, אשר עליהן נעמוד בהרחבה במסגרת העבודה, ניכרת מבוכה רבה על ידי בתי המשפט בקשר לאופן ההתמודדות עם הפרות המבוצעות באינטרנט. קושי זה נובע למעשה מחוסר יכולת טכנית לנהל הליך משפטי כנגד גורמים בלתי ידועים. כידוע, אתרי אינטרנט רבים אינם מפרסמים את זהות העומדים מאחורי האתר ואת זהות בעלי האתר, והיכולת הטכנית לפעול כנגד אתרים אלו, ככל שהם מפרים או מסייעים להפרה של זכויות יוצרים, הינה מוגבלת במיוחד.
במסגרת עבודה זו, נבקש לעמוד על הסוגיה העקרונית ועל היקף ההגנה שמעניק בית המשפט ליצירות המופרות באמצעות רשת האינטרנט. במסגרת כך, נעמוד גם על התכליות העומדות בבסיסם של דיני זכויות היוצרים, ועל התאמתם להגנות שמקורן איננו בדיני זכויות היוצרים. כמו כן נעמוד על מגמות עתידיות בשאלת היקף ההגנה על הפרות אינטרנטיות, לרבות התייחסות להצעת החוק העומדת בימים אלו על שולחנותיהן של ועדות הכנסת.
מבוא
יצירה מוגנת
הגנה חוזית
היקף ההגנה על יצירות באינטרנט
מגמות עתידיות
הפרה תורמת
דיון ומסקנות
סיכום
רשימה ביבליוגרפית