אישה הולכת ברחוב ומישהו שורק לה או פונה אליה ואומר "כמה את יפה"; האישה יכולה לחייך ולראות בזה מחמאה או באותה המידה יכולה להיעלב ולראות בכך מקור לזלזול.
אישה נמצאת במקום עבודתה, מגיע הבוס ופונה אליה "איזה יופי את נראית בחולצה הזו"; האישה יכולה לחייך ולראות בכך מחמאה חברית, או באותה המידה יכולה להיפגע ולא להבין מדוע הבוס פונה אליה בצורה שאינה הולמת את מקום העבודה.
אישה נקראת לחדרו של המפקד, הלה מחמיא על גזרתה היפה, באותה הנקודה האישה יכולה לקבל זאת כמחמאה ויכולה באותה המידה להיפגע ולחשוש שאם תגיב לא נכון עלולה היא לאבד את הקידום שהובטח לה.
אנו כחברה עסוקים מרבית זמנינו בצורה זו או אחרת, בחיפוש אחר בני זוג, חלופיים או קבועים, בחיפוש אחר רומנטיקה, אנו עסוקים בחיזור, בתגובות לחיזור, בבניית מערכות יחסים, בפלירטוט, בפרידות, אכזבות, התאהבויות, אנו עסוקים בפרשנות התנהגות האחר: האם הוא יתקשר? האם היא תסכים לצאת איתי? תסתכלו על החולצה החושפנית שלה, הוא החמיא לי, וכו' אנו בוחנים כל מבט, כל הליכה, כל התנהלות ומפרשים אותה באופן סובייקטיבי לחלוטין.
ההתעסקות בחיזור ו/או במין הנגדי אינה פוסקת עת אנו מגיעים למקום העבודה, ולהפך הוא הנכון לומר, כי מקום העבודה הפך עם השנים לאחד המקומות המרכזיים בחיינו בו אנו יכולים להכיר בני זוג פוטנציאליים בעיקר נוכח העובדה כי מאז שחרור האישה ויציאת הנשים לעבודה לרבות דרישתן לשוויון תעסוקתי, אנו "מבלים" לפחות מחצית משעות היממה במקום העבודה כאשר שוק העובדים מגוון ואינו מכיל מגזר בודד כפי שהיה נהוג בימי קדם.
מבוא
החוק למניעת הטרדה מינית
אחריות המעביד
השפעת החוק על ההטרדה המינית במקומות העבודה
סביבת העבודה הצה"לית
5.א. שירות נשים בצה"ל
5.ב. הטרדה מינית בצה"ל (גורמים, מאפיינים)- אפשר לשלב עם סביבת העבודה הצהלית
יישום הלכה למעשה של החוק למניעת הטרדה מינית בצה"ל
סיכום ומסקנות
ביבליוגרפיה