דיני עונשין - עבודה - 5 שאלות

מזהה: 4586
מאמר חם

שאלה מס' 1

א) בהתאם להגדרתה של הגנה עצמית בסעיף 34י לחוק העונשין נקבעו בפסיקה שישה תנאים מצטברים להתקיימותו של סייג זה לאחריות פלילית[1]:

מעשיו של הנאשם נעשו כדי למנוע תקיפה שלא כדין;
לנאשם או לזולתו נשקפה סכנה מוחשית של פגיעה "בחייו, בחירותו, בגופו או ברכושו";
מדובר בסכנה מידית. המיידיות נבחנת לפי שני היבטים: האם ההגנה התבצעה רק מרגע שהמעשה נדרש באופן מידי למניעת התקיפה, והאם היא הופסקה מרגע שלא נדרש עוד מעשה התגוננות למניעת התקיפה.

 

 

שאלה מס' 2

כפי שצוין בפרשת היילו[1], "הגנה עצמית מדומה" נובעת משילובם של סעיפים 34י ו- 34טז לחוק העונשין יחד עם סעיף 34יח לחוק. אם הנאשם טוען שפעל מתוך הגנה עצמית בגלל טעות במצב דברים, הוא בפרשת היילו, טען הנאשם, שחנק למוות את הקורבן, שסבר שהמנוח, שלקח אותו בלילה לאזור חשוך ומבודד עומד לבצע בו מעשה סדום נוסף (זאת לאחר שהמנוח התעלל בו מינית פעמיים בשבועות שקדמו לכך).

 

 

 

 

שאלה מס' 3

מושג "קנטור" או "היעדר קנטור" היה בעבר חלק מהיסוד הנפשי המיוחד של עבירת הרצח ב"כוונה תחילה". היום, לאחר כניסתו לתוקף של התיקון מס' 137 לחוק העונשין, הוא מתייחס לעבירת רצח לפי סעיפים 300 ו- 301א לחוק העונשין, והוא חשוב לאור הוראותיו של סעיף 301ב לחוק שקובע עונש מופחת בגין עבירת רצח.  

מושג זה מתייחס למצב שמתואר בסעיף 301(ב) לחוק העונשין: כשרצח בוצע בתכוף לאחר התגרות כלפי הנאשם ובתגובה לאותה התגרות, כאשר בעקבות ההתגרות הנאשם התקשה במידה ניכרת לשלוט בעצמו, והיה בקושי האמור כדי למתן את אשמתו של הנאשם, בשים לב למכלול נסיבות העניין.

25.00 ₪
סוג עבודה:
מטלה קטנה
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
דיני עונשין | משפטים
שנת הגשה:
2020
מספר מילים:
1792
היקף עמודים:
6
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.