זכות השימוע לפני פיטורין

מזהה: 2639
מאמר חם

משפט העבודה עוסק בהסדרת מערכת היחסים בעבודה – בין עובדים לבין מעסיקים.

בכלל זה פועלים דיני העבודה בשני רבדים עיקריים: הרובד האישי, העוסק במערכת היחסים המשפטית שבין המעסיק לבין העובד הבודד, והרובד הקיבוצי – העוסק במערכת היחסים המשפטית שבין המעסיק לבין ארגון העובדים.

בישראל, מוסדרת מערכת יחסי עבודה זו באמצעות חקיקה ענפה ורחבת היקף אשר את ניצניה ירשה מדינת ישראל מן השלטון המנדטורי ואשר התפתחה במהירות למערכת ענפה של חוקים הכוללת בחובה חוקי מגן, הסכמים קיבוציים למיניהם, צווי הרחבה ענפיים וכלליים, חוזי עבודה אישיים, נוהג ופסיקת בתי הדין לעבודה [1].

במקור עמד הרעיון כי תנאי העבודה נקבעים בחוזה בין המעביד לבין העובד אך לאור חוסר האיזון בכוחם של שני הצדדים, נועד משפט העבודה בעיקר להבטיח כי עובדים לא יקופחו ולא יופלו לרעה [2]..

"השחקנים הראשיים" במשפט העבודה או "דמויות המפתח" כלשון בית המשפט בדנג"ץ 4601/95 סרוסי נ' בית-הדין הארצי לעבודה ואח'‏ [3] " הינם העובד והמעביד ואחת הסוגיות העומדת במרכז משפט העבודה הינה שאלת קיום יחסי עובד מעביד בין שני הצדדים. כפועל יוצא מכך, לעיתים תכופות מתעוררות מחלוקות סביב שאלת סיום יחסי העבודה אשר אחת הדרכים לסיימם הינה פיטורין.

1.פיטורין מה הם ?
1.1.פיטורין ופיטורין כדין

כאמור, פיטורין הינם הפסקת יחסי עובד / מעביד בידי המעביד. אומנם הזכות לפטר עובד הינה פררוגטיבה מובהקת של המעביד, אך על הליך הפיטורים מוטלים סייגים והגבלות מכוח החוק, זאת מאחר והזכות הניהולית – כלומר זכות המעביד לנהל את מפעלו ועובדיו כראות עיניו אשר את מקורה ניתן לראות בזכות לחופש העיסוק ובזכות הקניינית[1]– מתאזנת כנגד הזכות לעבוד אשר שואבת את כוחה מהזכות לחופש העיסוק ומהזכות לכבוד האדם [2] ו"יש למצוא את האיזון

בין זכותו של מעביד לניהול עסקו לבין זכות העובד לעבודתו" כדברי בית המשפט ע"ב (ב"ש) 3211/06 שמואל דוד נ' לוסי בורכרד בע"מ[3].

 

 

1.        מבוא

2.        פיטורין מה הם ?

2.1.            פיטורין ופיטורין כדין

2.2.            פיטורין שלא כדין

3.        זכות השימוע

3.1.            מהו שימוע ?

3.2.            זכות השימוע לעומת חובת השימוע

3.3.            החיוב לשימוע לפני פיטורין

כללי הליך שימוע לפני פיטורין

4.        פיטורין ללא שימוע / שימוע שלא כדין

4.1.            פיצוי כספי על שום מה ?

4.2.            פיצוי בגין עוגמת נפש – האומנם ?

4.3.            אכיפת יחסי עובד מעביד, פסיקת פיצויים ומה שביניהם

5.        סיכום

ביבליוגרפיה

295.00 ₪
סוג עבודה:
סמינריון
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
דיני עבודה | משפטים
שנת הגשה:
2016
מספר מילים:
4740
היקף עמודים:
16
מספר מקורות:
45
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.