דיני מיסים - ממ"ן 12 - 5 שאלות

מזהה: 6144
מאמר חם

שאלה 1

העילה שיכולה להיות לשלומי כנגד אחיו היא עילת הטעות. סעיף 14 לחוק החוזים עוסק בעילת הטעות, וקובע שהעילה מתקיימת לגבי "מי שהתקשר בחוזה עקב טעות וניתן להניח שלולא הטעות לא היה מתקשר בחוזה". תנאי עילת הטעות הם: חוזה – יש. טעות בעובדה או בחוק – יש, הטעות היא בעובדת קיומם של זכויות בנייה. קשר סיבתי סובייקטיבי, "עקב" – יש, נתון כי שלומי התקשר רק בגלל שחשב שיש זכויות בנייה, ומשגלה שאין זכויות בנייה היה מעוניין לבטל את העסקה. 

שאלה 2

עילת הביטול הרלוונטית היא חוזה למראית עין. חוזה למראית כין הוא חוזה שבו יש פער בין מה שהצדדים מציגים בחוזה לבין הרצון האמיתי שלהם, והמילה "למעשה" בנתוני השאלה מלמדת על הפער הזה. לפי סעיף 13 לחוק החוזים חוזה שנכרת למראית עין בלבד, בטל. בפסק הדין בעניין צוקרמן הבחין בית המשפט העליון בין חוזה למראית עין, שהוא חוזה שכל כולו הוא למראית עין ולמעשה אין לצדדים כל כוונה להתקשר ביניהם, לבין חוזה מלאכותי, שהוא חוזה שנערך בסיטואציה שבה הצדדים כן מעוניינים בעסקה אך לא באופן המוצג בחוזה, והצדדים הגיעו לעסקה, שבה הם מעוניינים, בדרך מלאכותית.

שאלה 3

עילה אחת שיש לרפעת היא עילת הכפייה. לפי סעיף 17(א) לחוק החוזים "מי שהתקשר בחוזה עקב כפייה שכפה עליו הצד השני או אחר מטעמו, בכוח או באיום, רשאי לבטל את החוזה". בפסק הדין בעניין פנפורד נקבע כי עילת הכפייה מתקיימת כאשר הלחץ המופעל על הצד לחוזה שולל ממנו את חופש הפעולה, והוא נאלץ להתקשר בחוזה. 

50.00 ₪
סוג עבודה:
מטלה קטנה
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
דיני מיסים | משפטים
שנת הגשה:
2021
מספר מילים:
2475
היקף עמודים:
5
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.