1. כנגד מיכל הוגש כתב אישום בעבירת שוד (עבירה מסוג פשע). בידי סניגורה של מיכל חוות דעת פסיכיאטרית, אשר הסניגור מתכוון להביא כראיה בפני בית המשפט. התובע מעוניין לעיין בחוות הדעת, אך הסניגור אינו מוכן לתת לתובע לעיין בחוות דעת. מה הדין בעניין זה? (10 נקודות)
על פי סעיף 83 לחוק סדר הדין הפלילי – בית המשפט שהוגש לפניו כתב אישום בעבירת פשע רשאי לצוות על הנאשם לאפשר לתובע לעיין בכל זמן סביר בכל חוות דעת בכתב שהנאשם מתכוון להביא לפני בית המשפט כראיה. מועד העיון - לאחר שניתנה לנאשם האפשרות לעיין בחומרי החקירה.
2. רמי הורשע בעבירת גניבה (עבירה שדינה עד שלוש שנות מאסר). בית המשפט גזר על רמי שנתיים מאסר בפועל בגין עבירת הגניבה וכן הורה על הפעלה במצטבר של מאסר על תנאי בר הפעלה של שנתיים מתיק קודם, כך שסך כל העונש שהטיל בית המשפט על רמי בגזר הדין הוא 4 שנות מאסר בפועל. האם רשאי היה בית המשפט לנהוג כך? נמק. (10 נקודות)
על פי סעיף 58 לחוק העונשין – מי שהוטל עליו עונש מאסר בשל עבירה נוספת והופעל נגדו עונש מאסר על תנאי, יישא את שתי תקופות המאסר בזו אחר זו, זולת אם בית המשפט הורה אחרת. מאסר על תנאי שהופעל לא נמנה במסגרת תקרת סמכות הענישה של בית המשפט. בית המשפט היה רשאי לנהוג כך.