1. סדר דין אזרחי
יש הבדל בין פסקי הדין. בפסק הדין רוזן פסק בית המשפט כי הסעד הכספי החלופי, שהתבקש כנגד הנתבע 3, הוא גם בסמכותו העניינית של בית המשפט המחוזי, וזאת מאחר שהסעד העיקרי שעוסק בזכויות במקרקעין הוא בסמכות המחוזי. בית המשפט קבע כי בתביעה הכוללת מספר סעדים כספיים יש ללכת לפי הגבוה, ולכן בגלל שהסעד הכספי שנתבע כסעד עיקרי הוא בסמכות המחוזי, אז כך גם הסעד הכספי החלופי, למרות שכנגד הנתבע 3 נתבע רק הסעד הכספי החלופי. לעומת זאת, בפסק הדין אלום פסק בית המשפט כי יש לפצל סעדים, והסעד הכספי הנוסף שנתבע בגין חוב כספי שנותר עבור העבודות הוא בסמכות השלום.
2. סוגיות בדיני מכרזים
לדעתי מה שעומד מאחורי ההצעה היא מתן הזדמנות לעוסקים רבים ככל האפשר במשק, על מנת לאפשר ליותר עסקים להתאושש מהמשבר הכלכלי שבתקופת הקורונה. הטלת חובה על הזוכה במכרז להשתמש בשירותים של קבלני משנה תבטיח כי מלבד מה שהזוכה עצמו יהנה מהמכרז, גם עוסקים נוספים וקבלני משנה נוספים יהנו ממנו.
3. סוגיות מיוחדות במקרקעין
הבעיה היא שבניגוד לבנק מלווה בפרויקט "רגיל", שיכול לרשום בטוחה על הזכויות בקרקע, במקרה של פרויקט תמ"א 38 מהות העסקה היא זכויות בנייה. הגם שזכויות בנייה הן זכויות שיכולות להופיע בנסח טאבו על שם הדיירים, אך בפועל על מנת שהבנק ירשום בטוחה על זכויות הבנייה הוא צריך לרשום משכנתא על כל הבניין