היבטים משפטיים של הקמת עסק
הקרן תקבל 3.5 מיליון ₪. וכל אחת מהמייסדות תקבל 1.5 מיליון ₪. זאת מאחר ולמניות הבכורה של הקרן יש עדיפות עד לסכום ההשקעה, שזה עדיפות לסכום של 2 מיליון ₪. בנוסף, יש לקרן זכות להשתתפות. כלומר, לאחר שמורידים 2 מיליון ₪ בגלל העדיפות, נשאר 6 מיליון ₪ שאמורים להתחלק ל-4, כי כל אחת משלושת המייסדות והקרן מחזיקים ברבע מהמניות. רבע מ-6 מיליון זה 1.5 מיליון. לקרן יש 2 מיליון בגלל זכות העדיפות ועוד 1.5 מיליון בגלל ההשתתפות בשאר. לתקרה אין משמעות במקרה זה כי בכל מקרה הקרן לא מגיעה לתקרה (םי 5 מסכום ההשקעה זה 10 מיליון ₪). לכל אחת מהמייסדות יש רק את ההשתתפות בחלק היחסי מתוך ה-6 מיליון.
דיני ניירות ערך
מדובר בחברה פרטית שבעיקרון אין לה חובות גילוי מורחבות כמו חברה ציבורית. בדרך כלל כאשר חברה מבקשת לגייס כסף באמצעות הלוואות, היא עושה זאת באמצעות הנפקת אגרות חוב. בעניינינו נתון כי לא החברה היא זאת שיזמה את הפנייה ללקוחות לקבלת ההלוואה, אלא הלקוחות הם אלו שפנו לחברה והציעו את ההלוואה, ולא ברור אם הם דורשים קבלת אגרות חוב בתמורה לכך. אילו החברה מקבלת את ההלוואות בתמורה להנפקת אגרות חוב, יש לה חובה למנות נאמן לאגרות החוב.
סוגיות מיוחדות במקרקעין
הבעייתיות היא שהבנק שאמור ללוות את הפרויקט ולהעניק מימון לא יסכים לתת מימון לפרויקט אם הוא לא רושם שעבוד לטובתו על המקרקעין. כאשר מדובר בקבלן שבונה בניין חדש על המקרקעין, רושם הבנק שעבוד על כל המקרקעין, ועל הדירות שייבנו בו, ולאחר השלמת הפרויקט ומילוי כל ההתחייבויות של הקבלן מוסרת המשכנתא. אבל כאשר מדובר בבניין קיים, שרק מבקשים לחזק אותו ולשפץ אותו במסגרת תמ"א 38 אין על מה לרשום משכנתא.