מבוא לתורת המשפט - ציות לחוק

מזהה: 5058
מאמר חם

ניתן לטעון כי הפסיקה הישראלית רואה בחובת הציות לחוק ערך בפני עצמו וכי הדבר קשור בסוג המשטר בו נבחנת השאלה:

אכן ניתן להיכווח מתוך עיון בפסיקה הישראלית שחובת הציות לחוק הינה בגדר ערך כשלעצמו וגם כי אין ספק שעמדה זו קשורה קשר הדוק בסוג המשטר בו שאלה זו נבחנת. מסקנה זו באה לידי ביטוי כבר בקריאת דברי השופטים בבג"צ 734/83 שיין נ' שר הביטחון[1] (להלן: "פרשת שיין") בו נדון סירובו של שיין (העותר) להתגייס לשירות מילואים שנקבע בדרום לבנון. בדונו בסוגיה, מבהיר בית המשפט העליון באופן שאינו משתמע לשני פנים כי המערכת הצבאית אינה יכולה להשלים עם סירובו של שיין לציית לפקודות. מדברים אלה ניתן להסיק שציות לחוק ולפקודות הינו ערך עליון אשר עליו מושתתת המערכת הצבאית. לפיכך, בית המשפט אינו מוכן בשום אופן ליתן יד לסרבנות שכזו אשר מוגדרת על ידו כסרבנות המבוססת על נימוקים אידאולוגיים, פוליטיים, חברתיים ועל הרצון של הסרבן להימנע משירות צבאי בלבנון (ספציפית). יתרה מכך, בית המשפט סבור שכניעה לסרבנות מעין זו יהא בה משום אפליה אסורה בתהליך הגיוס ופגיעה בשוויון – אשר תגרום לפגיעה במשטר השלטוני בישראל המבוסס על דמוקרטיה.

עמדה זו מקבלת משנה תוקף בפסק הדין של בג"צ 7622/02 זונשיין ואח' נגד הפרקליט הצבאי הראשי[2] (להלן: "פרשת זונשיין") שם הנשיא א. ברק מעמיד את העיקרון של חופש המצפון אשר מושתת, לדעתו, על הכרזת העצמאות של מדינת ישראל וכן על הצורך לנקוט בגישה הומנית יחד עם ערך הסובלנות אל מול ערך השוויון אשר מכוחו מן הראוי ומן הצדק שכל אדם יטול חלק בשירות הצבאי[3] ללא הבדל ומשוא פנים.

90.00 ₪
סוג עבודה:
סקירת ספרות
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
משפטים
שנת הגשה:
2020
מספר מילים:
1454
היקף עמודים:
5
מספר מקורות:
20
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.