מבוא למשפט ויסודות המשפט,10835, 2020 א' - ממ"ן 13 - 2 שאלות

מזהה: 5375
מאמר חם

שאלה 1 – בפסיקות בית המשפט העליון פותחו במהלך השנים מספר תנאי סף שבהם צריך העותר לעמוד על מנת שבית המשפט יעניק לו סעד. להלן רשימת התנאים:

1) זכות העמידה – האינטרס בהגשת העתירה חייב להיות אישי. כלומר, שהאזרח נפגע באופן אישי מרשות מנהלית כלשהי. אי אפשר לעתור עבור מישהו אחר שנפגע. עם השנים בג”ץ הרחיב את הזכות הזו גם לעמותות וגופים אחרים שמייצגים ציבור או שעותרים כנגד שחיתות ציבורית. במקרה דנן, אמנם דודי נפגע מכך שהרשות בחרה בשמוליק לתפקיד ולא בו, אבל לא מדובר במעשה שחיתות או מרמה או הפרה של מכרז של הרשות וכיוצא בזה. לפיכך, נדמה כי זכות העמידה לא תעמוד לזכותו של דודי.

 

שאלה 2 –

ראשית, יצוין כי ילד שנפגע במהלך טיול שנתי דינו כילד שנפגע בתחומי בית הספר. המשמעות היא שניתן להגיש תביעה כנגד משרד החינוך (או יותר נכון כנגד חברת הביטוח של משרד החינוך). בנוסף, אם יימצא כי הפגיעה נגרמה בעקבות רשלנות מקצועית של הצוות שליווה את הטיול, אזי שלהורי התלמיד יש את הזכות לתבוע פיצוי משמעותי יותר בתביעה אזרחית ישירה כנגד הצוות המקצועי. ההורים יתבעו את כל המעורבים בגין עוולת הרשלנות הקבועה בסעיפים 35-36 לפקודת הנזיקין.

25.00 ₪
סוג עבודה:
מטלה קטנה
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
משפטים
שנת הגשה:
2019
מספר מילים:
1192
היקף עמודים:
3
מספר מקורות:
5
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.