שאלה 1 - המושגים מוסר, צדק ומשפט הם מושגים מאוד מורכבים שמלומדים מתחומים רבים (פילוסופיה, חינו, משפט ועוד) דנים בהם וייחסו להם משמעויות שונות. גם בסוגיית הקשר בין מוסר ובין צדק או הגינות ושוויון קיים ויכוח עתיק יומין. גישת "המשפט הטבעי" גורסת כי מוסר ומשפט חופפים זה לזה, ונורמות מוסר הן מוחלטות וקבועות. הגישה הפוזיטיביסטית גורסת כי למשפט אין קשר לצדק או מוסר מאחר והמשפט נוצר בידי באדם ואינו נבחן במונחים של צדק, אלא על פי מידת סמכותו של הריבון לייצר נורמות ולאכוף אותן. וישנה גישת ביניים שגורסת כי בין צדק ומשפט ישנה חפיפה חלקית.
שאלה 2 – חוק יסוד השפיטה הוא חוק היסוד אשר נועד להגדיר את העקרונות החוקתיים שעל פיהם תפעל הרשות השופטת בישראל. לחוק זה מספר עקרונות ברורים:
1. הבטחת אי תלותם של השופטים – שופטים נבחרים לכהונה על ידי ועדה למינוי שופטים המורכבת מנציגים מכל צדי המתרס המשפטי. אולם, החלק החשוב ביותר הוא, שהמינוי שופטים אינו נעשה על ידי חברי כנסת בלבד, מתוך רצון ברור למנוע את השפעתם של נבחרי הציבור על פעילות בתי המשפט. במדינה דמוקרטית מקובל להפריד את האורגנים – "עיקרון הפרדת רשויות". אם המלך הינו גם המחוקק וגם המבצע וגם השופט – במדינה דמוקרטית מושג המפתח הינו בלמים ואיזונים – מי יפקח על המלך.