רשת האינטרנט מעניקה אפשרות לביצוע פרסומים מגוונים בקלות רבה, ואף מעודדת אותם. במסגרת השימוש באינטרנט, זוכים לצאת לאוויר העולם פרסומים רבים אשר לולא הפלטפורמות השונות שמעניק האינטרנט לא היו זוכות לכך, ולמצער, לא היו זוכות לתפוצה רחבה כל כך. הקלות היחסית, שבה יכול אדם בלחיצת כפתור להגיע לתפוצה רחבה מאוד של אנשים בכל העולם, מעוררת שאלות משפטיות חשובות ועקרוניות, ונדמה כי מערכת החוק והמשפט נאלצות לתת מענה במהירות רבה להתפתחות המטאורית של מגוון הפעולות שניתן לבצע ברשת ולסוגיות משפטיות חדשניות, שלא היה להן אח ורע בעידן שטרם פרוץ האינטרנט.
בין יתר הסוגיות הדורשות התייחסות משפטית, קיימת הסוגיה של חשיפת שמות גולשים אנונימיים ברשת. רשת האינטרנט מהווה כר פורה לפרסומים שונים הנעשים במסווה האנונימיות, ותוך הסתרת פרטיו האישיים של הגולש, וברי כי לנוכח התגברות השימוש באינטרנט והגדלת מגוון הפלטפורמות שבהם יכולים גולשים לעשות שימוש, שומה על המשפט הישראלי להתמודד עם סוגיה זו.
במאמר זה נבקש לבחון את סוגיית חשיפת פרטי גולשים אנונימיים החשודים בביצוע פרסומים העולים לכדי עבירות פליליות. חשיפה זו הינה חיונית על מנת לאפשר למשטרה ולמערכת המשפט למצות את הדין עם עבריינים ברשת, המסתתרים תחת מסווה האנונימיות, ולמנוע את קיומן של תופעות פסולות. שאלה זו הינה משמעותית ועקרונית ביותר, ונוגעת ליחס הראוי שאותו יש להעניק לרשת האינטרנט ולשימושים הנעשים בו. ההנחה הרווחת הינה כי פגיעה בחופש השימוש באינטרנט על ידי המדינה, מעיד על ערכיה הדמוקרטיים של המדינה.
מבוא
האינטרסים המתנגשים
נקודת האיזון בדין הקיים
הדין הפלילי
הדין האזרחי
ההסדרה הראויה
סיכום
רשימה ביבליוגרפית