הזכות לשוויון הינה זכות בעלת חשיבות במדינה דמוקרטית, שמאפשרת לגשר על פערים בין קבוצות חברתיות שונות, בכלל זה בין גברים לנשים. עם השנים שאחרי הקמת המדינה, הזכות לשוויון בישראל קיבלה מעמד מיוחד, בדומה למדינות אחרות בעולם, כאשר בין יתר המטרות של הזכות, הזכות נועדה למנוע הפליות בלתי מוצדקות וניצול לרעה, להכיר ולחזק קבוצות מוחלשות באוכלוסייה ולקדם אינטרסים שהם בעלי חשיבות במדינה דמוקרטית.
בישראל, הזכות לשוויון הוכרה עוד בראשית הקמת המדינה, במסגרת הערכים שנכללו במגילת העצמאות, ועם השנים נחקקו חוקים שונים אשר נתנו ביטויי להגנה על הזכות באופן חוקי. כמו כן, חקיקתם של חוקי היסוד; כבוד האדם וחירותו וחופש העיסוק, בתחילת שנות התשעים של המאה הקודמת, הובילו להגנה חוקתית על זכויות האדם שנכללו במסגרת חוקים אלו, כאשר במסגרת הזכויות שהוכרו מכוח כבוד האדם וחירותו נכללה רשימה ארוכה של זכויות מוגנות שמטרתן לקדם את הערך של כבוד האדם.
עם חקיקתם של חוקי היסוד בית המשפט העליון ביושבו כבית משפט גבוהה לצדק, נדרש פעמים רבות לשאלה מה הן הזכויות הכלולות במסגרת חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, כאשר במסגרת פסק דין אליס מילר, בית המשפט נדרש לשאלה האם הזכות לשוויון נכללת במסגרת חוק יסוד כבוד האדם וחירותו אשר מקנה לזכות הגנה חוקתית שפגיעה בה תתאפשר רק בנסיבות קיצוניות.
מבוא
הזכות לשוויון כזכות חוקתית
1.1 הזכות לשוויון מהי?
1.2 הזכות החוקתית לשוויון
הזכות לשוויון כזכות חוקתית לאור פסק דין אליס מילר
סיכום ומסקנות
ביבליוגרפיה