דיני ראיות - תרגיל 2 שאלות

מזהה: 3326
מאמר חם

תשובה מס' 1.

כעולה מהשאלה, הסוגיה מתמקדת בחובת נטל הראיה כאשר עסקינן באמיתותה של חתימה שנויה במחלוקת אשר מגיעה לפתחו של בית המשפט. מחד דוד כופר שהוא חתם על מסמך רשומה בנקאית, וכי החתימה המופיעה על גבי המסמך לקבלת משכנתא זו אינה חתימתו גרידא, אלא  מדובר בחתימתו הנחזית לכאורה על מסמכי הבנק, והיא מזויפת.  ומאידך לדידו של הבנק, כל אימת  שדוד טוען שמדובר בזיוף חתימתו, עליו חלה נטל ההוכחה שמדובר בחתימה מזויפת, קל וחומר שמדובר במסמך אותנטי.

 

תשובה מס' 2

א. במקרה דנן עולה שהפרקליטות רוצה לבסס את טענותיה על סמך פלט מחשב של יחידת הסייבר למניעת פריצות של משרד הפנים. משכך, סעיף 36 לפק"ר[1] קובע קיומם של תנאים מצטברים על מנת שרשומה מוסדית[2] תהא ראיה קבילה להוכחת אמיתות תוכנה בהליך משפטי. משכך, על הפרקליטות להוכיח מפורשות כי נתקיימו כל התנאים המצטברים שלהלן:

המוסד נוהג לערוך רישום של הארוע נשוא הרשומה בסמוך להתרחשותו.
דרך איסוף הנתונים והרישום יש בהם כדי להעיד על אמיתות תוכנה של הרשומה.

 

 

25.00 ₪
סוג עבודה:
מטלה קטנה
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
משפטים
שנת הגשה:
2017
מספר מילים:
734
היקף עמודים:
3
מספר מקורות:
4
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.