שאלה מספר 1:
1. העבירה המתוארת בסעיף 382(ב) לחוק העונשין, מתייחסת לעבירה בסעיף 379 שהיא עבירה התנהגותית – "התוקף שלא כדין את חברו". כלומר, היסוד העובדתי של העבירה אינו כולל רכיב תוצאתי. התוספת בסעיף 382(ב) הוא הנסיבה, קרי תקיפה של בן משפחה, או אז חומרת העונש חמורה יותר מסעיף 379, שם מדובר בחבר ולא בבן משפחה. המעשה – תקיפה. חבר או בן משפחה – נסיבה.
2.א. האם על פי כללי הפרשנות הפלילית, הרכיב הנסיבתי של "בן משפחה" הקבוע בסעיף 382(ב) לחוק מתקיים או שמא הנתקפת אינה עולה כבת משפחתו של הנאשם ועל כן סעיף החוק אינו מתקיים.
2.ב. הרכיב הנסיבתי של "בן משפחה" הקבוע בסעיף 382(ב).
שאלה 2
1. "העושה אחת מאלה" – יסוד עובדתי, "בדרך נמהרת או רשלנית" – היסוד הנפשי, "שיש בה כדי לסכן חיי אדם או לגרום לו חבלה" – נסיבה. כלומר, מדובר בעבירת התנהגות.
2. צביקה הוא עובד בחנות שתפקידו הוא להעמיס ולפרוק סחורה באמצעות מעלית המשא. צביקה כעובד, לא היה מודע למצבה של המעלית והיותה מעלית משומשת, ועל פי נתוני השאלה לא היה מודע לכך שגיל, בעלי הסופר, תיקן את התקלה באמצעות קמח, שאין עוררין כי אינו מהווה פתרון לבעיה הטכנית שממנה "סבלה המעלית". אומנם, ככל הנראה צביקה היה מודע לכך שהמעלית נתקעה (לא צוין אם דיווח על זאת לגיל בנתוני השאלה) אולם מאחר ומדובר בהפעלה די פשוטה, הרי שכובד משקל האחריות על הנזק שנגרם, נוטה באופן מהותי לכיוונו של גיל ולא לכיוונו של צביקה.