שאלה 1
1א. הגישה העולה מהקטע שצוטט היא הגישה הביקורתית. הגישה הביקורתית מנוגד לגישה הפונקציונאלית. ההבדל בין הגישה הביקורתית לגישה הפונקציונאלית הוא בקשר לשאלה את הרווח של מי באה הפרופסיה למקסם? של הציבור והלקוחות או של עורכי הדין עצמם. הגישה הביקורתית קורת לרסן את הכוח המונופוליסטי שיש ללשכת עורכי הדין, מתוך חשש שהאינטרס של הלשכה לדאוג לעצמה ולחבריה גדול מהאינטרס שלה לדאוג לציבור הלקוחות.
שאלה 2
לעניין עריכת הסכם הממון, בעיקרון לפי כלל 14 לכללי האתירה עורך דין לא ייצג צדדים בעלי אינטרסים מנוגדים באותו עניין. אבל החריג לכך הוא כאשר עורך הדין עורך הסכם בין הצדדים, שאז אין בעיה.
לעניין הייצוג מול הבעל, לפי כלל 16 לכללי האתיקה עורך דין לא יטפל נגד לקוח בעניין או בקשר לעניין שטיפל בו קודם לכן למען אותו לקוח, או בעניין אליו יש זיקה של ממש למידע שקיבל עורך הדין מאותו לאוח או מטעמו. במקרים כאלו יכול עורך הדין לקבל היתר מהוועד החוזי לפיו בנסיבות העניין לא מתקיים האיסור על טיפול נגד הלקוח, ובלבד שההחלטה על מתן ההיתר תינתן לפני שעורך הדין קיבל על עצמו את הטיפול בתיק.
שאלה 3
לגבי חלוקת התמורה בין ראובן לשמעון, לפי סעיף 59ב לחוק לשכת עורכי הדין חברת עורכי דין לא תשתף בהכנסותיה מי שאינו עורך דין, והאיסור על שיתוף בהכנסות חל גם על עורך דין שאיננו פועל במסגרת חברת עורכי דין.
לגבי טיפול בלקוחות שהופנו על ידי שמעון, לפי סעיף 11ב לכללי האתיקה עורך דין לא ייתן שירות משפטי ללקוח, שהפנה אליו גוף שאינו עורך דין הפועל למטרת רווח ולמטרה זו מפרסם ברבים מתן שירותים משפטיים.