ארגוני פשיעה - הלכה למעשה
לפי סעיף 5 לחוק המאבק בארגוני פשיעה, הורשע אדם בעבירה לפי סעיפים 2, 3 או 4, יצווה בית המשפט, אלא אם כן סבר שלא לעשות כן מנימוקים מיוחדים שיפרט, כי נוסף על כל עונש יחולט רכוש: 1. רכוש הקשור לעבירה שנמצא בחזקתו, בשליטתו או בחשבונו של הנידון. 2. רכוש של הנידון שהוא שווה ערך לרכוש הקשור לעבירה. לפי סעיף 1 לחוק, רכוש הקשור לעבירה הוא רכוש שנתקיים בו אחד מאלה: (1) נעברה בו העבירה, שימש לביצוע העבירה, אפשר את היצוע העבירה או יועד לביצועה. (2) הושג במישרין או בעקיפין כשכר ביצוע העבירה, יועד להיות שכר ביצוע העבירה או שהושג כתוצאה מביצועה.
ראיות מדעיות
טביעת אצבע היא ראיה נסיבתית. משקלה המפליל של טביעת אצבע מושפע משורה של נתונים: מיקום טביעת האצבע, מיקום הנגישות של מיקום זה לאנשים נוספים מלבד הנאשם, מידת הקשר בין מיקום הטביעה לזירת העבירה. טביעת האצבע היא ראיה מפלילה בעלת משקל משתנה, ונדרשת הלימה בין משקלה המפליל לבין משקל ההסבר הנגדי אשר מספק הנאשם. ככל שטביעת האצבע נמצאת במקום ייחודי יותר, "מחשיד" יותר, בעל קירבה רבה יותר לעבירה, ונגיש בעיקר למבצעה, כך ידרוש ביהמ"ש מהנאשם לספק הסבר בעל משקל רב יותר להימצאותה.
דיני תעבורה – הלכה למעשה
השבתת הרכב – לפי סעיף 57(א)(2) לפקודת התעבורה בעבירה מהתוספת השביעית יכול שוטר לדרוש מהנהג שיתלווה אליו לקצין בשביל להשבית רכב. אם יש לקצין יסוד סביר להניח כי יוגש כתב אישום הוא יכול להשבית ל-30 יום, ואם ניתנה הודעת איסור שימוש ב-3 השנים האחרונות, ל-60 ימים. בתוספת השביעית יש גם עבירת שכרות (סעיף 62(3) לפקודה). לפי סעיף 57(א)(1) לפקודה, בעבירה של משקל שוטר יכול להשבית ללא קצין, לתקופה של 30 ימים ואם הייתה הודעת איסור ב-3 השנים האחרונות ל-60 ימים. לפי סעיף 57א(ה)יש לבטל השבתה אם בעל הרכב הודיע כי השימוש ללא רשותו, או כי לא יוגש כתב אישום. פה השוטר היה יכול להשבית בגלל עבירת המשקל, ללא קצין, אבל לא ל-45 יום אלא ל-30 יום.