שאלה 1 – ארגוני פשיעה
סעיף 1 לחוק המאבק בארגוני פשיעה מגדיר "ארגון פשיעה" כך: חבר בני אדם, מואגד או בלתי מואגד, שפועל בתבנית מאורגנת, שיטתית ומתמשכת לעבירת עבירות שלפי דיני ישראל הן מסוג פשע או עבירות המנויות בתוספת הראשונה, למעט עבירות מסוג פשע המנויות בתוספת השניה". הסעיף קובע כי לעניין ההגדרה האמורה של ארגון פשיעה אין זה משנה אם: 1. חברי הארגון יודעים את זהות החברים האחרים אם לאו. 2. אם הרכב חברי הארגון קבוע או משתנה. 3.
שאלה 2 – טיעון וחקירת עדים
הסתירה בין העדים לא מביאה באופן אוטומטי לביטול העדות או העדויות או לאי קבלת אחת העדויות. לבית המשפט יש סמכות ושיקול דעת להחליט איזה משקל יינתן לעדות, וזאת בין היתר בהתאם לחקירות העדים בפניו, ובהתאם לסתירות ככל שמתגלות בעדויות. לגבי סתירות בין העדים מקובל להבחין בין סתירות משמעותיות ביותר, בנושאים הנוגעים לשורש העניין, לבין סתירות בפרטים שוליים יחסית שאינם נוגעים לשורש העניין.
שאלה 3 – דיני תעבורה
פגם ראשון היה בהשבתה של הרכב למשך 45 יום על ידי השוטר. לפי סעיף 57(א) לפקודת התעבורה במקרה של עבירה שהיא עודף משקל של רכב מסחרי, כאשר שוטר מצא, לאחר שקילתו של הרכב, כי המשקל הכולל של הרכב והמטען עולה על המשקל המותר ברישיון, רשאי השוטר למסור לנהג הודעת איסור שימוש ברכב לתקופה של 30 ימים.