סוגיות מיוחדות במקרקעין
יש כמה פעולות שאפשר לעשות על מנת להבטיח את רישום הזכויות על שם הקונה, ומוטב לבצע אותן במועד החתימה על הסכם המכר. 1. הערת אזהרה/הודעת משכון – אם העסקה היא זכויות במקרקעין, יש לרשום הערת אזהרה לפי סעיף 126 לחוק המקרקעין. לשם כך יש לצרף בקשה לרישום הערת אזהרה חתומה על ידי אחד הצדדים (בדר"כ המוכר), צילומי ת"ז של הצדדים, אגרה, מסמך התחייבות לביצוע עסקה (בדר"כ העתק הסכם המכר). אם העסקה היא חוזית, יש לרשום משכון ברשם המשכונות. לשם כך יש לצרף "טופס משכון" חתום על ידי שני הצדדים ואגרה. מבחינת הפרוצדורה, נהוג שהתשלום הראשון מופקד בנאמנות למשך יומיים (או יותר) בהם הקונה מבצע את הרישום, על מנת להבטיח כי התשלום לא יועבר למוכר לפני הרישום.
סוגיות מתקדמות בסדר דין אזרחי
פסק הדין שינה את המצב הקיים (אם כי גם קודם לכן היו פסיקות שהלכו בדרך זו). לפי המצב הקיים לפני פסק הדין, הגישה הייתה כי בהתאם לסעיף 40(4) לחוק בתי המשפט כל תביעה בענייני קניין רוחני שכוללת סעד כספי שהוא בסמכות השלום וסעד שאינו כספי, שאמור להיות בסמכות המחוזי, תידון כולה במחוזי.
דיני ניירות ערך
סוג אחד הוא מניות. הסוג השני הוא אגרות חוב, המכונות בחוק תעודות התחייבות. המשותף לשניהם הוא שבאמצעות שניהם החברה יכולה לפנות לציבור במטרה לגייס כסף בתמורה לרווח מסוים שהמשקיעים מצפים לו. כך גם שני סוגי ניירות הערך הם סחירים. ההבדלים ביניהם הם: במניות המשקיע מקבל חלק מהבעלות על החברה ובאגרות חוב לא, אלא רק הופך לנושה של החברה. הציפייה של המשקיעים במניות היא כי שווי החברה יעלה, ובהתאם יעלו מחירי המניות שבבעלותם.