שאלה מספר 1
הכללים מפורטים בכללי ההוצאה לפועל לגבי מזונות. מבחינת הכללים הפרוצדוראליים: עובד ההוצל"פ ימסור לזוכה לאחר הגשת הבקשה איגרת עם מידע על ההתנהלות בהליך במסלול מזונות אל מול מסלול רגיל (כלל 2). העובד יוודא כי הזוכה הגיש את הבקשה כדין ומסר את על המסמכים הנדרשים (כלל 3). העובד יבדוק את מתנהל כנגד החייב תיק נוסף במסלול מזונות (כלל 5). תומצא אזהרה לחייב (כלל 6). אפשר לנקוט הליכים כנגד החייב אף לפני המצאת אזהרה בנסיבות מיוחדות (כלל 7). העובד ייצור קשר טלפוני עם החייב (כלל 8).
שאלה מספר 2
לפי סעיף 66 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי חוזה קיים הוא חוזה שתאגיד בהפעלה הוא צד לו, שמועד כריתתו קדם למועד מתן הצו לפתיחת הליכים לגבי התאגיד וביצועו טרם הושלם בידי הצדדים לו עד אותו מועד. לפי סעיף 67 הנאמן רשאי לבטל חוזה קיים, גם אם אין לו עילה לביטולו, באישור בית המשפט ולפי הוראות סימן משנה זה. לפי סעיף 70 ביקש הנאמן לבטל חוזה קיים שאין לו עילה לביטולו יודיע על כך לצד השני לחוזה.
שאלה מספר 3
בהליכי הוצאה לפועל אין חשיבות למקור החוב. ההתמקדות בהוצאה לפועל היא במי הזוכה שפעולותיו גרמו לכך שיתקבלו כספים והוא הקודם (סעיף 76 לחוק ההוצאה לפועל). בהליכי חדלות פירעון יש סדר נשייה שנקבע בחוק, והוא מדרג את הנושים לפי סוגים של חובות. סעיף 231 לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי קובע כי סדר הנשייה הוא: א. חובות מובטחים. ב. הוצאות הליכי חדלות פירעון. ג. חובות בדין קדימה. ד. חובות שלהבטחת פרעונם שועבד נכס בשעבוד צף.