המקום והמרחב הפרשני בסיפור "ילד קטן" מאת עמוס עוז

מזהה: 4722
מאמר חם

מטרתה של עבודה זו לעמוד על עיצוב המרחב כאלמנט פרשני בסיפורו של עמוס עוז "ילד קטן", מתוך הספר בין חברים שמכיל סיפורים מחיי הקיבוץ, כפי שהיו בשנות החמישים, עת התנסה בהם עוז באופן אישי. הסיפור עוסק ביובל המנוזל, ילד בן חמש, בן לרוני וללאה שינדלין שהוא ילד שלא מתאים לטיפוס הילד הצבר בגרסתו הכנענית-ילידית ("בנים לא משחקים בבובות", עוז, 2012 עמ' 83) וכתוצאה מכך סובל מהתעללות מידי חבריו בבית הילדים, עד אשר אביו נחלץ לעזרתו תוך התקף זעם שסותר את כל העקרונות החברתיים והאידאולוגיים של הקהילה. בתוך כך נחשפים לעיני הקורא  חיי הקיבוץ, ובמיוחד חייהם של הילדים בקיבוץ בתקופה בה היתה נהוגה הלינה המשותפת של הילדים בבית הילדים שהיה ביתם רוב שעות היממה. הילדים פגשו את הוריהם יום יום למשך עשר דקות אחר הצהריים ועוד עשר דקות בעת ה-"השכבה" בערב.

ברצותנו לנתח את עיצוב המרחב על פי המודל שמציע גבריאל צורן (צורן, 1981, עמ' 24-27), נפנה תחילה למישור הטופוגרפי של הסיפור. עמוס עוז מציג לפנינו מקום שבנוי כמו בובת ה-"בבושקה" הרוסית: קיבוץ יקהת הוא המקום הגדול ביותר, הקליפה החיצונית, המרחב הפיזי שעצם קיומו הוא תולדה של אידיאולוגיה, של היסטוריה ושל מוסכמות חברתיות ופוליטיות. בתוך הקיבוץ, ענפי המשק השונים ובהם הרפת, מקום עבודתו של רוני אביו של יובל, המשמשת לו מפלט ממקום מגוריו- הדירה המשפחתית עם לאה שתמיד מדיפה ריח של עשן סיגריות.

145.00 ₪
סוג עבודה:
סקירת ספרות
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
ספרות עברית
שנת הגשה:
2020
מספר מילים:
2313
היקף עמודים:
8
מספר מקורות:
5
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.