שאלה מספר 1:
יש לציין , טרם אפרט את ההבדלים בין הסיפור למזמור, כי סיפור הולדת שמואל הוא סיפור מרתק, אך יש בו מן האגדות. שמואל נולד לאמו העקרה, לאחר שנדרה למסור את בנה לשירות האל במקדש, וזאת לאחר שנה בה חנה (אמו של שמואל) התפללה. חשוב לזכור, כי נתינת שם אינה עניין של מה בכך.
מוטיב האשה העקרה חוזר בסיפורים רבים: שרה, רחל ואף רבקה. סיפור הילד שנולד לאם העקרה, תמיד היה לא הבכור, ותמיד הגיע לגדולה כמו: יצחק ויוסף. קיים דמיון בין סיפור הולדת שמואל לסיפור הולדת שמשון, אם זה בפתיחה של שני הסיפורים ואם זה בסיפור עצמו. בשני הסיפורים קיים עניין "הנזירות", קרי מצות ה'. שירת חנה, היא בעצם תפילת הודיה של חנה אמו של שמואל לבורא עולם. יש לזכור כי כאשר חנה מתפללת, בד בבד היא נודרת כי תמסור את הילוד, וזאת מאחר וכנראה לא האמינה שתפילתה תתקבל ו/או לא התכוונה למלא את הנדר.
שאלה מספר 2:
מפסוק א' עד לפסוק ג' – זוהי הקדמה . מפסוק ד' עד פסו' ז'- זה ההסבר למושג חוכמה והבנה. מפסוק ח'- י"ח – זהו בעצם המשל.
במזמור זה יש המון אמצעים אומנותיים, כמפורט להלן: מצלול: מצלול הוא בעצם סוג של חזרה על עיצורים. קיים שימוש מרובה ב "ך", קיים גם שימוש מרובה ב"ר" וב"ש", אשר יוצר רושם של משהו שנושב. בנוסף, במזמור זה יש אפיפורה, כאשר החזרה במזמור זה היא באות "ך" כמעט בסוף כל פסוק. כמו כן, קיים משחק מילים במזמור זה כמו בפסוק ט"ז- "תובלנה"- "תביאנה".