אסטרטגיה צבאית במלחמת סיסרא בדבורה וברק

מזהה: 7677
מאמר חם

האסטרטגיה הצבאית של הצדדים הלוחמים במרד ישראל בחצור

וַיֹּסִפוּ בְּנֵי יִשְׂרָאֵל לַעֲשׂוֹת הָרַע בְּעֵינֵי ה' וְאֵהוּד מֵת: וַיִּמְכְּרֵם ה' בְּיַד יָבִין מֶלֶךְ כְּנַעַן אֲשֶׁר מָלַךְ בְּחָצוֹר וְשַׂר צְבָאוֹ סִיסְרָא וְהוּא יוֹשֵׁב בַּחֲרֹשֶׁת הַגּוֹיִם: וַיִּצְעֲקוּ בְנֵי יִשְׂרָאֵל אֶל ה' כִּי תְּשַׁע מֵאוֹת רֶכֶב בַּרְזֶל לוֹ וְהוּא לָחַץ אֶת בְּנֵי יִשְׂרָאֵל בְּחָזְקָה עֶשְׂרִים שָׁנָה" (שופטים פרק ד', פסוקים א'-ג')

 

2. רקע תיאורטי ומצב המחקר

סיסרא היה שר הצבא של יבין מלך חצור לפי התיאור המקראי. הוא ניהל את המלחמות שלו עם בני ישראל בעיר שנמצאת בחורשת הגויים. סיסרא השתתף במספר מלחמות שנערכו בין שבטי ישראל ובין ממלכת חצור. בין שאר המלחמות נערך מרד ישראל בצחור שהוא תיאור מרד ישראלי נגד שלטון חצור בארץ ישראל[1]. במהלך המרד הצבא הישראלי אשר הורכב מלוחמי שבטי זבולון ונפתלי ניהל קרב עם יבין מלך חצור בראשו עמד שר הצבא של יבין, סיסרא. הקרב הסתיים בניצחון של שבטי ישראל למרות הנחיתות המספרית והטכנולוגית שלהם. בסיפור זה אנו מקבלים פרטים מדויקים על הקרב ואנו יכולים לבקר במקומות הקרב ולראות את המהלכים העיקריים שלו. הקרב מתואר פעמיים. בפעם הראשונה בצורה של פרוזה בפרק ד של ספר שופטים ומיד לאחר מכן בפרק ה בשירת דבורה.

 

 

מבוא

פרק ראשון: תיאור מקראי ורקע ארכיאולוגי 

תיאור המלחמה במקרא

רקע היסטורי ארכיאולוגי למלחמת דבורה וברק בסיסרא

פרק שני: אסטרטגיה צבאית של צבאות החינוך

אסטרטגיה צבאית – צבאות כנען 

אסטרטגיה צבאית- צבאות ברק

דיון וסיכום

380.00 ₪
סוג עבודה:
סקירת ספרות
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
יהדות | מקרא | מחשבת ישראל
שנת הגשה:
2022
מספר מילים:
6073
היקף עמודים:
17
מספר מקורות:
10
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.