שאלה 1)
על מנת להבין נכון את המושג – דה קולוניזציה, יש צורך קודם להגדיר באופן כללי את המושג קולוניאליזם - יחסים ממוסדים בין שולטים לנשלטים, כאשר השולטים הם מיעוט זר ואילו הנשלטים הם רוב מקומי. השולט הזר ממסד את העקרונות שלו, אדיאולוגיה ותרבות במדינה על אותו רוב מקומי, תוך הדגשת העליונות התרבותית הזרה, ויצירת אי שיוויון ותלות ביחסים בניהם. כמו כן, מתקיים ניצול של משאבי המדינה הנשלטת ע"י הזרים.
דה קולוניזציה הינה השתחררות מאותו שלטון זר קולוניאלי והקמה של מדינה עצמאית – זהו מצב בו הרוב המקומי משתחרר משליטת המיעוט הזר. שאיפה לביטול יחסי אי השיווין בין הצדדים, החלפת היחסים הללו במערכת יחסים חדשה שלא מתבססת על תלות, ניצול ועליונות תרבותית. ביטולן של דעות קדומות.
תהליך של דה קולוניזציה התרחש לקראת סוף מלחמת העולם השנייה, וביתר שאת לאחר סיום המלחמה. מלחמה זו ידוע שהניפה את דגלי הלאום, וגרמה לעמים רבים לשאוף למדינה עצמאית ללא שלטון זר. מושגי הלאום והתפיסה שהם טומנים בחובם הפכו לסמל מאבקם של עמים רבים, אם זה באירופה – שטחי חסות רבים, אסיה וכמובן אפריקה.
תהליך זה נבע בעיקרו מהתעוררותן של תנועות לאומיות שהתחילו כאנשים פרטים שרצו להתאגד על מנת ליצור מעגלי תמיכה וכך לשרוד את קשיי היום יום שנבעו מהשליטה הזרה וגם מהמלחמה.
התנועות הללו מעמידות אישים מקומיים בזירה הציבורית ויוצרות שיח חדש של ארגון עצמאי, עזרה הדדית וגאווה לאומית. כך, הם מניחים את הבסיס הרעיוני והארגוני של התארגנות פוליטית בהמשך.