שאלה 1) מדיניות חוץ
מדיניות החוץ של סין, תחילתה הרשמית בשנת 1949, עם הקמתה של הרפובליקה העממית. לאורך שנות ההיסטוריה הארוכה של סין, יחסיה עם מדינות חיצוניות היו שוליות, ובטח שלא הייתה מדיניות חוץ מסודרת. סין הייתה לרוב מבודדת משאר העולם, מלבד שכנותיה, כמו טיבט, עם זאת היו לה קשרי חוץ מסוימים המבוססים בעיקר על סחר( Gamer,2012, 205).
שאלה 2) איחוד ופירוד
בחרתי להתמקד בשתי סיטואציות היסטוריות שבהן אוחדה סין: שנת 221 לפנה"ס, מדינת צ'ין איחדה את סין, 1949 – סין מתאחדת תחת הרפובליקה העממית סין, לאחר מלחמת האזרחים הסינית מאז שנת 1927. בחרתי בשתי סיטואציות אלו מאחר והראשונה מסמלת את האיחוד הראשון של סין, ושנייה את האיחוד האחרון, וכיצד כמה אלפי שנים לאחר מכן, ניתן לזהות סממנים דומים לאיחודה של סין.
שאלה 3: התפתחות כלכלית ומבנה פוליטי
אמרתו של חוקר אמריקאי משפיע בשם – סיימון מרטין, בעצם עושה קשר בין פיתוח כלכלי להישמרותה של חברה בתור חברה דמוקרטית. ברצוני כעת לבחון את האימרה הזו על בסיס המקרה הסיני בעידן המודרני. באופן עקרוני, אימרה זו מקיימת בתוכה אמת רבה, שכן פיתוח כלכלי משמעותו תעסוקה לרוב האוכלוסייה – פחות אבטלה, גם לנשים, תנועה חופשית לאזורי עבודה, פיתוח של מערכות פיננסיות באזורים כלכלים, קידמה טכנולוגית, צמצום העוני – כל אלו ועוד בהכרח מובילים ליציבות של חברה כחברה דמוקרטית ושוויונית.
כידוע, כיום הכלכלה הסינית היא הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, הצרכנית בגדולה ביותר של יפן וארה"ב, ויש בה את כמות הסחר הגדולה והרחבה ביותר בעולם. הכלכלה הסינית לא רק תלויה בכלכלה העולמית, אלא גם הכלכלה העולמית תלויה בסין אפילו יותר מכך ((Brown, Schirokauer, 2012,375-376 .