המאה ה-20 עמדה בסימן שינוי היסטורי מבחינת מעמדה של האישה במרחב הציבורי והמשפחתי. השינוי לא נולד בן רגע, אלא היה תולדה של מהלכים היסטוריים רחבים, בעלי השפעות מרחיקות לכת, כמו המהפכה התעשייתית (החל מאמצע המאה ה-18 ועד אמצע המאה ה-19) מלחמת העולם הראשונה ולבסוף מלחמת העולם השנייה. אחד מהסממנים המרכזיים של שינוי במעמדה של האישה היה שיתופה במרחב הציבורי ככוח בעל יכולת לתרום ולהשפיע על מהלכים.
בדומה לתהליך העולמי, גם ביישוב היהודי תהליך זה בא לידי ביטוי, שכן א"י הייתה מושפעת בעיקר מהלחימה בין המעצמות, והיישוב היהודי תמך באידאולוגיה סוציאליסטית של שיווין בין האזרחים, וככזה היה לו קל יותר או נוח יותר לקבל על עצמו את השינוי במעמדה של האישה.
בעבודה זו אבדוק האם השינויים ההיסטוריים הללו, הן בעולם והן בא"י על כל ההיבטיים – פוליטיים, חברתיים וביטחוניים השפיעו גם על ההחלטה לגייס נשים לשורות הפלמ"ח.
שאלת המחקר : כיצד הושפע גיוס האישה לפלמ"ח בישוב היהודי בא"י (1942-1948) ממהלכים היסטוריים כללים שקרו בעולם ובא"י, ואיך בא לידי ביטוי בתפקידי הנשים בפלמ"ח?
הפלמ"ח היווה מנוע צמיחה לחברה היהודית בארץ ישראל בשנים האלו (1941-1948), והיה לו חלק מרכזי בהגשמה הצבאית היהודית, גם בהמשך בדמותו של צה"ל.
מבוא
פרק 1 : רקע היסטורי
1.1 : האישה היהודייה בא"י במרחב הציבורי והפוליטי
1.2: אופן הקמת הפלמ"ח: סיבות להקמה, תהליך גיוס
1.3: התפקיד שימש הפלמ"ח
1.4 : מעמד הנשים בזירה הציבורית והצבאית בעולם
פרק 2: גיוס נשים מהישוב היהודי לצבא הבריטי
פרק 3 : גיוס נשים לפלמ"ח
3.1: סיבות לגיוס הנשים לפלמ"ח, תהליך גיוסן, תפקידים
סיכום
ביבליוגרפיה