יחסי הודו בריטניה, השפעת הקולוניאליזם הבריטי על התרבות ההודית

מזהה: 6262
מאמר חם

הודו הפכה למושבת כתר בשנת 1876. יחד עם זאת, את מקורות הקולוניאליזם הבריטי ניתן לייחס כבר לשנת 1757, כאשר צי של סוחרים בריטים הגיע לראשונה להודו. במהלך 1760, הבריטים רכשו את הודו מהקיסר מוגול. מותה של האימפריה המוגולית, יחד עם איחוד הכוח הקולוניאלי הבריטי, היו תוצאה של הצטלבות גורמים פנימיים וחיצוניים, היסטוריים ומבניים. הקולוניאליזם מתייחס לכיבוש ושליטה על אדמות וסחורות של אחרים. תפיסת כוח האדמה והכלכלה המקומית וכן כיוונונן של כלכלות לא קפיטליסטיות אל עבר הקפיטליזם האירופאי. הכוחות המניעים מאחורי התפשטות הקולוניאליזם הבריטי בתת היבשת הודית היו מרכנטליזם ושליטה פוליטית וצבאית. הצבא הבריטי היה אחראי לשליטה בקולוניאליזם הטריטוריאלי בהודו, בעוד באותה העת בריטניה גם עסקה בקולוניאליזם מסחרי ימי בצפון אמריקה. עם תבוסתה של הודו ב23 ליוני, 1757, בקרב פלסיי, תת היבשת נותרה מיושבת תחת האימפריה הבריטית במשך מאתיים השנים הבאות[1].

 קולוניאליזם במונחים היסטוריים,מהווה דיפרנציאל התפתחותי, בשל השליטה של עם אחד על ידי עם זר אחר. קולוניאליזם הוא רצון להתרחב ולשלוט. בשונה מהצורה הדינמית והפוליטית יותר, וכן שיפוטית וטעונה רגשית של האימפריאליזם, את הקולוניאליזם ניתן להבין בהתחלה כרצון להתרחב ולשלוט של מדינה אשר מעוניינת לכונן שלטון זר, קולוניאלי.

 

מבוא
פרק ראשון ההיסטוריה של הקולוניאליזם הבריטי בהודו
פרק שני: השפעות תרבותיות אימפריאליות, אימפריאליזם וקולוניאליזם
פרק שלישי: ניתוח שאלת המחקר - השפעת האימפריאליזם הבריטי על התרבות ההודית
סיכום
בביליוגרפיה

590.00 ₪
סוג עבודה:
סמינריון
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
היסטוריה
שנת הגשה:
2021
מספר מילים:
259
היקף עמודים:
38
מספר מקורות:
5
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.