רקע כללי:
אלג'יריה היא מדינה במגרב אשר הייתה תחת שלטון עות'מאני מראשית המאה ה16 ועד ל1830. לשלטון העות'מאני היה הסכם עם היהודים "ברית עומאר" , ברית שמצד אחד אפשרה ליהודים חופש דת ופולחן ומצד שני הגבילה אותם כגון הגבלת מגורים (גרו רק באיזור המלאח), הגבלת פרנסה ( נאלצו לעסוק רק בתפקידים כגון :חייט ,סנדלר, תכשיטאי ובנוסף במתן הלוואות) מגבלות לבוש ואף נתבקשו לשלם מיסים גבוהים מאוד. בעקבות פרשת בקרי (1830) נכבשה אלג'יריה כיבוש קולוניאליסטי ע"י צרפת , שנחשב לאחד הכיבושים הקשים בהיסטוריה האנושית, כיבוש שקרה במקרה ולא במתכוון , בעקבות תקרית דיפלומטית בין הדיי העות'מאני לבין השגריר הצרפתי באלג'יריה.
לאור הכיבוש מדינת אלג'יריה, מסופחת אלג'יריה לצרפת. הכיבוש של אלג'יריה אפשר ליהודי צרפת לדעת שקיימת קהילה של יהודים באלג'יריה , מה שגרם להם לשלוח 2 עו"ד לחקור את הקהילה מה שהוביל לכתיבת "דו"ח אלטראס"(1845) , בעקבות הדוח ניתן ליהודי אלג'יריה צו כרמייה (1870), שבעקבותיו השתנו חייהם היומיומיים לחיוב הן מהבחינה הפוליטית כלכלית ואף משפטית. כן אבל איפה המקורות?
עבודה זו תבקש לבחון את השפעות הקולוניאליזם הצרפתי באלג'יריה על יהודי צרפת. בדיקה זו תעשה על ידי ההשפעות הכלכליות והמשפטיות של השלטון הצרפתי על הקהילה היהודית באלג'יריה. מסגרת העבודה תתמקד בשנים 1830- 1940.
מבוא
פרק ראשון: יהדות אלג'יריה ערב הקולוניאליזם הצרפתי (1830-1870)
יהדות אלג'יריה עד להשתלטות הצרפתית על המדינה
השפעת כיבוש אלג'יריה על ידי צרפת 1830- 1870
הפרק השני השפעות הקולוניאליזם בתחום הכלכלי בשנים : 1870-1930
הפרק השלישי עוסק בהשפעות הקולוניאליזם בתחום המשפטי בשנים : 1870-1930
הפרק הרביעי, דיון ומסקנות על הקשר בין הקולוניאליזם להשפעות הכלכליות ומשפטיות
דיון וסיכום
ביבליוגרפיה