טיבריוס
טיבריוס היה בנה של ליוויה מנישואיה לטיבריוס קלאודיוס נירו. הוא אומץ ע"י אוגוסטוס כבנו לאחר שזה נשא את ליוויה לאישה בעיקבות גירושיה מטיבריוס קלאודיוס.
תכניותיו של אוגוסטוס לגבי המשך השלטון אחריו, לפני הפיכתו של טיבריוס ליורש המיועד, היו ממוקדות תחילה בשני נכדיו, גאיוס ולוקיוס, בניה של בתו יוליה מנישואיה לאגריפה, שאותם הוא אימץ כבניו ואף דאג לחינוכם ולהכשרתם לתפקיד המיועד להם.
תכניתו של אוגוסטוס לגבי גאיוס התבהרה בשנת 5 לפנה"ס כאשר הוא קיבל את הקונסולט בפעם השתים-עשרה כדי להציג את גאיוס בפני הסנאט והעם עם הגיעו לבגרות. אבל גאיוס מת בעקבות פציעה שנפצע במהלך קרבות בחזית הארמנית. אחיו הצעיר של גאיוס, לוקיוס, נתמנה לתפקיד פיקוד במערב ויצא לספרד, אך מת בדרך.
מותם של שני בניה של יוליה שיבש את תכניותיו המקוריות של אוגוסטוס לגבי המשך השלטון אחריו. כאלטרנטיבה הוא אימץ את טיבריוס לבן ובכך הצביע עליו כיורשו המיועד. איום מסוים על מעמדו של טיבריוס נבע מצד אגריפה פוסטומוס, בן נוסף שיוליה ילדה לאגריפה לאחר מותו ואשר גם הוא אומץ ע"י אוגוסטוס כבן. האיום הזה הוסר בשנת 7 לסה"נ לאחר שאימוצו של אגריפה פוסטומוס ע"י אוגוסטוס בוטל והוא הוגלה לסורנטום ולאחר מכן לאי פלנסיה. ע"פ הגירסה המקובלת, התנהגותו של אגריפה פוסטומוס הייתה בעייתית ואוגוסטוס הגיע למסקנה שטובת המדינה מחייבת את הרחקתו מרומא. בסופו של דבר הוא נרצח באי פלנסיה עם עלייתו של טיבריוס לשלטון.
גאיוס קליגולה
לקראת סוף תקופת שלטונו של טיבריוס התעוררה שאלת הירושה במלוא עצמתה. אחרי מותו של גרמניקוס, היה דרוסוס, בנו של טיבריוס מאשתו הראשונה, ויפסניה, היורש היחיד לשלטון. טיבריוס קידם אותו במשרות והטיל עליו את המערכה בגבול הדנובה שבה זכה דרוסוס להצלחה רבה תוך ניצול הסכסוכים הפנימיים בין מנהיגי השבטים הגרמניים.
קלאודיוס
קלאודיוס היה אחיו של גרמניקוס ולפיכך דודו של גאיוס קליגולה שהיה בנו של גרמניקוס. כפי שציינו לפני-כן, בתקופת שלטונו של טיבריוס, כאשר התעוררה שאלת הירושה, קלאודיוס, שהיה אחיינו של טיבריוס (מאחר והיה בנו של נירו-קלאודיוס דרוסוס שהיה אחיו של טיבריוס), נחשב לבלתי כשיר לתפקיד הקיסר ולכן לא הוסמך כיורש.