סחר היה כבר מראשית העת העתיקה אחת מהפעילות הבולטות של המין האנושי. ההתפתחות והאינטראקציה שבין האומות השונות התרחשו כתוצאה עקיפה של פעילות הסחר אשר נועדה לעזור למצב הכלכלי של העמים השונים. חלק מפעילות הסחר הזו התרחשה בים, ותיווכה בין אזורים מרוחקים מאוד מבחינה יבשתית[1]. עבודה זו תבקש להתעמק בנושא הסחר הימי דרך בחינת מקרה בוחן של ספינה אחת אשר נמצאה בחופי יוון ואשר מתוארכת למאה הרביעית לפני הספירה. הספינה בה נעסוק בעבודה זו היא הספינה קיריניה. החפירה של ספינת קיריניה נתנה הזדמנות לחוקרים ליישום טכניקות חדשות של חפירה ושימור של חפצים אלו. הספינה הינה ייחודיות למחקר, שכן ספינות טרום רומיות הינם נדירות מאוד, והיא הספינה העתיקה ביותר אשר הצליחו להניח את ידינו עליה.
דרך בחינה של הספינה יכול ללמוד אותנו על המסחר אשר היה נפוץ באותה התקופה ועל דרכי התמודדות המסעות הימיים של המסחר בים באותה התקופה. שאלת המחקר אם כן תהיה:
מה ניתן ללמוד על המסחר במאה הרביעית לפני הספירה לפי תכולת הספינה.
הספינה מקירינה
הספינה מקירניה הוא השם לספינה טרופה מהמאה הרביעית לפני הספירה אשר התגלתה בקירניה הקרובה לקפריסין ומכאן שמה. הספינה התגלתה בשנת 1965 על ידי מדריך צלילה קפריסאי אשר מצא את הספינה בטעות. למרות שהוא מצא אותה בשנת 1965 הוא התקשתה להסביר את המיקום המדויק שלה וכך היא נשארה נטושה עוד שנתיים ועשרות צלילות נוספות אשר בסופן הצליחו למצוא את הספינה.
מבוא
סקירת ספרות
הספינה מקירינה
תכולת הספינה
סיכום
ביבליוגרפיה