בפרק זה אדון תחילה בהצגת הרקע הכללי לפרוץ מלחמת העצמאות, קשיים שעלו במהלך המלחמה שדרשו ממקבלי ההחלטות לפעול בדרכים יצירתיות כמו גיוס מח"ל וגיוסם של אלה לטובת רכישת נשק והקמת חיל האוויר. אגע גם בנושא האמברגו שהוטל על מלחמת העצמאות לשני הצדדים מידי בעלות הברית, ארה"ב והקהילה הבינלאומית.
מלחמת העצמאות
מלחמת העצמאות פרצה ב- 30 לנובמבר 1947, עם אישורה של תכנית החלוקה אשר הציעה לחלק את א"י לשתי מדינות – יהודית וערבית, תכנית זו ע"י האו"ם. תחילה פתחו ערביי א"י במאבק אלים על מנת למנוע את יישומה בפועל של תכנית החלוקה, וביומו האחרון של המנדט הבריטי בא"י לצד הכרזת המדינה ע"י ראשי היישוב היהודי חברו כוחות הערבים מא"י עם הליגה הערבית, מה שהוביל את צבאות ערב השכנות לישראל – מצרים, סוריה וירדן לפתיחת מלחמת נגד מדינת ישראל על מנת להביא לסיומה של תכנית החלוקה בפועל.
את מלחמת העצמאות ראוי לחלק לשתי תקופות שרלוונטיות לעניינו, הראשונה התחלה ב- 30 לנובמבר 1947 – הצהרת האו"ם על חלוקת א"י, דבר שהביא כבר באותה העת רוחות מלחמה ליישוב היהודי, והתקופה השנייה ב- 14 למאי 1948 עם תום המנדט הבריטי והכרזת הקמת מדינת ישראל באופן רשמי – הביא לפלישתם של צבאות מדינת ערב השכנות.
המערכה הצבאית בהתחלה הייתה בידי "ההגנה" וכבר בשנת 1947 הבינו ב"הגנה" שעליהם להקים צבא סדיר לצורך מלחמה כוללת כנגד מדינות ערב ולא כפי שהיה עד כה- לחימה מחתרתית.
מבוא
פרק 1
מלחמת העצמאות
איזה נשק היה בידי צה"ל בתחילת המלחמה
פרק 2 – פרופיל המתנדבים האמריקאים
מניעי ההתנדבות
פרק 3 – דרכי הסיוע לחיל האוויר: כוח אדם, רכש, הדרכה, לחימה
פרק 4 – המתנדבים לחיילות השונים, חיילות השדה
חיל הים וחיל הרפואה
פרק 5
סיכום
ביבליוגרפיה