הספר "גדוד בני ערב" נכתב ע"י רמי זיידאן ויצא לאור באמצעות משרד הביטחון – הוצאה לאור צה"ל – הוצאת "מערכות" דרך "מודן" הוצאה לאור בע"מ בשנת 2015.
"גדוד בני ערב" עוסק בעיקר בשירותם הצבאי של בני העדה הדרוזית בצה"ל תוך התייחסות לבני מיעוטים נוספים (בדואים, צ'רקסים ונוצרים).
זיידאן מבסס את הספר דרך שלושה מוקדי עניין:
תולדות הדרוזים בכלל וחיי הדרוזים בישראל בפרט.
תולדות א"י בעת החדשה – מתחילת המנדט הבריטי ועד העשורים הראשוניים של מדינת ישראל.
המאבק האלים בא"י תוך התפתחות הכוח הלוחם היהודי ובתוכו תולדות צה"ל.
למעשה, סיפור תהליך ההתנתקות ההדרגתי של הדרוזים מלאומיותם הערבית ושייכותם לאסלאם עד לאינטגרציה של שירות מלא בצה"ל והזדהות לאומית עם מדינת ישראל הוא גם סיפורו האישי והמשפחתי של רמי זיידאן, כותב הספר. זיידאן הנו בן למשפחה דרוזית שחיה בישראל כבר מהמאה ה 18 ורבים מבני משפחתו הצטרפו ליחידת המיעוטים בצה"ל לאורך השנים.
טיעונו העיקרי של זיידאן לאורך הספר הוא כי יחידת המיעוטים בצה"ל לא הוקמה בשל צורך מבצעי או מספרי אלא מתוך אינטרס בטחוני-מדיני מובהק של מנהיגי הציונות לעורר רגשי הזדהות וידידות של הדרוזים עם המדינה ואף של מנהיגי העדה הדרוזית שראו את היתרון בתמיכת הממשל הציוני בעדה, כמו גם ניצול אופיו של העם הדרוזי בעל הדת הסודית שבידלה אותו מהאוכלוסייה הערבית – למרות היטמעותם לכאורה בדת המוסלמית, שהייתה הרוב בסביבתם, כדי לשמר את עצמם.
הרקע לאותה הקמת יחידה היה מערכת היחסים המורכבת והמתיחות שהייתה קיימת בין היהודים והערבים בתחילת המאה העשרים שהגיעה לשיאה במלחמת 1948 - בראשית קום המדינה, ועמדתם הניטראלית, באופן יחסי, של הדרוזים שחיו בארץ. פעילי התנועה הציונית שאפו לגייס את בני העדה לצה"ל על מנת ליצור שיתוף פעולה תוך התחייבות של ישראל שלא לפגוע בדרוזים ולגרשם ובתמורה הדרוזים לא יתנגדו למדינה, לכוחות הביטחון או ישתפו פעולה עם אויביה.
זיידאן בספרו "גדוד בני ערב" מנסה לחקור ולהגיע לתמונה שלמה במידת האפשר של הנסיבות להקמתה ופעילותה של אותה יחידת מיעוטים בצה"ל. לצורך כך הוא מעלה מספר שאלות:
הרקע להקמתה של יחידת המיעוטים ומטרתו.
תרומתה של היחידה למדינה, היעדים והמשימות אותם ביצעה, הצלחותיה וכישלונותיה לאורך השנים.
עקרון ההדדיות בין בני העדה הדרוזית לבין מדינת ישראל ותרומתו להתפתחותם החברתית-מדינית.
הספר עצמו מחולק כעיקרון ל – 5 פרקים כאשר בכל אחד מהם מנסה זיידאן לענות על שאלות המחקר שהציג ולבסס דרכם את טיעונו המרכזי.