ביות התירס והשפעתו על השוק העולמי

מזהה: 1086
מאמר חם

מבוא

צמח התירס הוא צמח חד שנתי אשר יכול להגיע לגובה של 3 מטרים. הוא נקצר באביב או בקיץ והוא זקוק לאספקת מים שוטפת ולאקלים חם. המקור של הצמח מגיע ממרכז אמריקה שם הוא נצרך בצורות שונות במשך אלפי שנים. הראשונים לגדל את התירס המבוית היו שבטים אינדיאנים בשטח לו אנו קוראים מקסיקו של היום. עם גילוי יבשת אמריקה הופץ התירס לספרד ומשם למקומות שונים בעולם[1].

התירס משמש למאכל לאחר בישול או צלייה והוא יכול גם להיאכל בתור צמח טרי. הוא מהווה מגוון של שימושים במזון כמו קמח תירס, שמן תירס ושימושים רבים נוספים. את התירס ניתן למצוא גם בתור תוספת למאכלים שונים. בעזרת צמח התירס נערכו כמה תגליות חשובות בגנטיקה. הגנום של התירס עשיר בטרנספוזונים והוא מועד למוטציות, דבר אשר בא לידי ביטוי בצבעים השונים של צמח התירס. נכון להיום גידולי התירס בארצות הברית מהווים כמחצית מן התוצרת העולמית. התוצרת הזו גוברת מידי שנה והכמות המיוצרת של התירס בעולם גדולת באופן קבוע. עבודה זו תבקש לבחון את תהליך הביות של הצמח ואת הדרך שבה הוא הגיע לעולם הגדול והפך להיות מרכיב כה חשוב בתזונה העולמית. שאלת המחקר של העבודה תהיה:

 כיצד ביות התירס השפיע על השימוש בו בחברה האנושית?

על מנת לענות על שאלת המחקר החלק הראשון של העבודה יעסוק ברקע ההיסטורי של ביות התירס ושל תחילת השימוש בו. חלק זה יבאר את הרקע ההיסטורי והגיאוגרפי ויתבסס על ספרות מחקר אשר בחנה את ההיסטוריה העתיקה של ביות התירס. החלק השני של העבודה יעסוק בהיבטים מעשיים של צמח התירס. החלק השני של העבודה יעסוק בהיבטים שונים בגידול התירס כפי שהם מתקיימים היום בעולם. המקורות אשר יעזרו לנו להבין את שאלת המחקר היו מקורות מחקריים אשר בחנו את התופעות השונות אשר מרכיבות את שאלת המחקר. לצד ספרות מחקר זו אשתמש בנתונים שונים אשר יוכלו ללמד אותנו על מצב התירס היום ועל השימושים העיקריים שהחברה האנושית משתמשת בו.

 

[1] Piperno, 2011

 

תוכן עניינים

 

מבוא. 

חלק א: רקע היסטורי 

פרק ראשון: רקע לצמח התירס.. 

תירס בארכיאולוגיה. 

תירס לאחר גילוי אמריקה. 

חלק ב: היבטים שונים בגידול התירס.. 

גנטיקה. 

גידול התירס. 

הבדלים בין תירס לחיטה, כולל אזור אקלים.. 

תירס היום בארץ ישראל. 

סיכום.. 

ביבליוגרפיה. 

נספחים.. 

 

400.00 ₪
סוג עבודה:
סמינריון
סוג מחקר:
עיוני
תגיות:
היסטוריה
שנת הגשה:
2020
מספר מילים:
6370
היקף עמודים:
26
מספר מקורות:
21
בקשתך בביצוע....
הקפאת מאמרים - הסבר
לקוח שמעוניין למנוע מכירת עבודה ללקוחות אחרים, יכול לבצע זאת באמצעות הקפאת עבודה לפרק זמן מוגבל. כל מוצר דיגיטלי שנמכר מוקפא מידית ל-48 שעות ללא תשלום. בחלוף 48 שעות, ובמידה ולא רכשת הקפאה נוספת, המוצר הדיגיטלי יהיה זמין לרכישה על ידי משתמשים אחרים, לרבות אפשרויות הקפאה. לכןיש לקחת בחשבון שייתכן שלאחר סיום תקופת ההקפאה, המוצר לא יהיה זמין להקפאה נוספת משום שנרכש על ידי לקוחות אחרים ואף הוקפא על ידם לפרקי זמן ארוכים.

לא ניתן לרכוש מוצרים שהם בתקופת ההקפאה.