בעבודה זו אנסה לברר מה היה אופי שיתופן של הנשים בפלמ"ח, תחילה עם הקמתו, באמצע מלחמת העולם השנייה, לאחר מכן עם הצטרפות ההכשרות המגויסות, בהמשך בתקופת המאבק שלפני המדינה ולבסוף במלחמת העצמאות. מעניין אותי כיצד הן עצמן חשו, וכיצד הן פעלו בתוך הגוף הזה, מה הייתה תרומתן לארגון, חלקן בעיצוב אופיו וייחודו, ואיך ראתה הסביבה הגברית את מקומן ותפקידן בו.
אבדוק עדויות של נשים שונות, לצד יחסם של הגברים באותה תקופה, כשהקו המנחה הוא עד כמה האפשרויות שניתנו להן כלוחמות, ובכלל כחברות בפלוגות, היו פתוחות בפניהן, והאם הן קיבלו יחס שווה או שמא התייחסו אליהן כ'חיילות סוג ב''.
התגייסות הנשים לחיילות השונים בעולם לאורך השנים, החל ממלחמת העולם הראשונה, בה נשים שירתו לראשונה בהיסטוריה בבריטניה, ארצות-הברית, רוסיה ואף בגרמניה הנאצית, תרמה רבות להבנה כי גם נשים מסוגלות לשרת בצבא, ובפרט להתגייס לפלוגות השונות בפלמ"ח. אברר כיצד התגבשה לאורך ההיסטוריה ההכרה בנשים כמשרתות מן השורה, וכיצד בא הדבר לידי ביטוי בשירותן של נשים בפלמ"ח.
אציין כיצד בא הדבר לידי ביטוי בראשיתו של הארגון, בשנים 1941-1942, כשהפלוגות הראשונות הוקמו לצד הצבא הבריטי שהיה בארץ, ואיך נוצר בשלב זה השינוי ביחס למעמדן של הנשים בפלמ"ח, דרך השנים שקדמו למלחמת העצמאות, 1943-1947, בהן נשים גויסו באופן מלא מרצונן החופשי והשתתפו באימונים המשותפים הן לנשים והן לגברים, וכלה במלחמת העצמאות.
מבוא
ארגון הפלמ"ח – רקע כללי
נשים בארגוני לחימה/מגן בעולם בתקופה
נשים בפלמ"ח בשנים 1941-1942
נשים בפלמ"ח בשנים 1943-1947
נשים בפלמ"ח בשנים 1947-1948
נשים בפלמ"ח בראי הזיכרון הקולקטיבי
נספחים- תמונות
ביבליוגרפיה