בעבודה זו בחרתי להתמקד בשני ספרים, האחד אוטוביוגרפי – "ללא מולדת "- שיחות עם אריק רולו אשר מעניק הצצה נדירה לתוככי האישיות הכה מסקרנת של אבו איאד, אחד ממנהיגה הבולטים של פתח, ואחד ממקימיה. והספר השני – ערפאת- דיוקן, של דני רובינשטיין, זהו ספר ביוגרפי, אחד מיני רבים שנכתב על האישיות הכה שנויה במחלוקת – יאסר ערפאת. אישיות שנשארה בגדר חידה, כך גם במותה.
בחרתי לגעת בשני אישים אלו על מנת להבין מה הביא אותם לנקודת המפנה בחייהם הפוליטיים. ההכרעה המרכזית שהם לקחו בחייהם המדיניים/ פוליטיים, וכיצד ההכרעה הזו סבוכה בתוך אישיותם והביוגרפיה שלהם. בעבודה זו אחקור את סממני אשיותם של שני האישים הללו וכיצד נגעו בשתי נקודות השפעה מרכזיות של העם הפלסטיני. כמו כן, אחקור את ההכרעות הללו גם מתוך גישתם הפוליטית, ומנהיגותם כפי שנתפסה.
מסגרת העבודה תציג את ההכרעה, לאחר מכן את המשמעות שלה, וכיצד היא באה לידי ביטוי במנהיגותם הפוליטית של שני מנהיגים אלו. כפי שהזכרתי, עבודת המחקר תתמקד בשני הספרים הללו.
בנוגע לספרו האוטוביוגרפי של אבו איאד, אדרוש להגיד מספר מילים נוספות שכן ספר זה אינו אובייקטיבי. כתנאי לכתיבת הספר דרש אבו איאד לדבר רק על עצמו, על ניסיונותיו האישיים, על האותנטיות שלו האישית והמלאה. הוא ביקש שהספר יאיר את עיניו של הקורא על הפסיכולוגיה, השאיפות והמאבקים של העם הפלסטיני ועל תנועת ההתנגדות, אשר הוא היה אחד מסמליה המובהקים.
מבוא
1- "ללא מולדת" – שיחות עם אריק רולו, אוטוביוגרפיה אבו איאד
הכרעת "פלסטין הקטנה" 1974
מדוע הכרעה זו בעלת חשיבות רבה בתולדות הלאומיות הפלסטינית
כיצד הכרעה זו באה לידי ביטוי במנהיגותו הפוליטית
2- יאסר ערפאת -דיוקן, מאת דני רובינשטיין
ההכרעה- 1988- אימוץ החלטת 242 של האו"ם
סקירה קצרה של פרקי הספר
כיצד ההכרעה מביאה לידי ביטוי את מנהיגותו הפוליטית
3- סיכום
4- בביליוגרפיה