מערכת בחירות 2015 הייתה מערכת בחירות למען הכנסת העשרים. מערכת בחירות זו באה לאחר כהונת ממשלה אשר התבססה על קואליציה המורכבת מגורמים שונים והתאפיינה במתחים רבים על רקע זה. ההליכה לבחירות הגיעה לאחר שבנימין נתניהו פיטר את שר האוצר, ומחזיק הסיעה השנייה בגודלה בממשלה. לאחר מכן התפטרו כל השרים של סיעת יש עתיד והצעת חוק להקדמת הבחירות הובאה לדיון על ידי מפלגת הליכוד. ב8 לדצמבר אושר החוק להקדמת הבחירות ל1 למרץ 2015( וועדת הבחירות המרכזית לכנסת).
תעמולת הבחירות תפסה מקום בולט באמצעי התקשורת, אשר הפיצו תכנים רבים ברדיו, בטלוויזיה וגם באופן חסר תקדים בפעילות ברשת. רבים מן המתמודדים פרסמו פוסטים בדפי הפייסבוק שלהם וסרטונים רבים הועלו לרשת היוטיוב והפיצו תעמולה פוליטית. וועדת הבחירות התערבה בנושאים הללו ולעיתים אסרה על סרטונים ברשת אשר מפרים את הוראת חוק הבחירות. כך למשל פסלה ועדת הבחירות המרכזית בב20 בינואר את סרטון הגננת בטענה שהוא עושה שימוש בילדים קטנים והדבר עומד בניגוד לחוק הבחירות אשר אוסר על שימוש כזה בילדים(סרטון נתניהו בתור גננת).
מפלגת הליכוד הצליחה גם לזכות בתשדיר הפוליטי הטוב ביותר לשנת 2015 בעזרת הסרטון ביבי-סיטר אשר זכה בפרס לאותה שנה(סרטון ביבי סיטר). מפלגות אחרות השתמשו בסרטוני הסברה שונים, ועל ידי שימוש בטכניקות דיבור שונות. כך למשל מפלגת הבית היהודי יצאה בקמפיין אשר בו מנהיג המפלגה, נפתלי בנט, התחפש לאדם מזוקן שלא מפסיק להתנצל עבור כל מיני דברים שאין לו צורך להתנצל עליהם(סרטון הבית היהודי). כך המפלגה ביקשה ליצור לעצמה תדמית חזקה אשר לא מתנצלת על דברים שהיא לא צריכה להתנצל עליהם.
מבוא
שאלות המחקר
רציונל המחקר
סקירת ספרות
מתודולוגיה
ממצאים ודיון
סיכום
ביבליוגרפיה