ניתוח הסרטון - 3 דרכים לדבר בשפה האנגלית:
כאשר אדם מעביר מסר, הוא עושה זאת בעזרת שני סוגי תקשורת: תקשורת מילולית שהיא המילים שהוא מוציא מפיו, המסר כפי שהוא בשפה של אותו האדם. והסוג השני הוא תקשורת בלתי מילולית, התקשורת של הגוף שלו או ההופעה שלו, התנועות של האיברים בגופו שמעבירים גם כן מסר מסוים. בעבודה זו אבצע ניתוח לסרטון מההרצאות של "טד" על הרצאה שנקראת "3 ways to speak English".
קישור להרצאה מ"טד":
https://www.ted.com/talks/jamila_lyiscott_3_ways_to_speak_english#t-234792
את הניתוח על הסרטון מ"טד" אבצע בעזרת המושגים של תקשורת מילולית ותקשורת לא מילולית. ראשית, אתחיל בתקשורת המילולית. תקשורת מילולית היא בעצם מה שהדובר מעביר במילים שלו. יחד עם זאת צריכים להתקיים מספר דברים על מנת שהמסר יוכל לעבור כמו שצריך. תקשורת כזו כוללת בתוכה הקשבה פעילה של הצופים, ציר תכני שמגדיר את החדש, החשוב והמעניין וציר הסגנון שמגדיר את הפתיחה והסיום של הקטע, הגימיק שנעשה בו שימוש על מנת להעביר את המסר, ההתייחסות הרגשית והסיפור האישי ברמת המיקרו והמאקרו.
לתקשורת המילולית ישנה גם בנייה לינארית, רוחבית ומעגלית עם התאמה לקהל הצופה. ישנה חשיבות גם לקסם אישי ואחריות על קליטת המסר.העקרונות של ההקשבה הפעילה הם, הקשבה מלאה וכנה של הקהל למילותיו של הדובר. והכרה מכבדת באדם שעומד מול הקהל ובמסרים שהוא מעביר. התועלת שהדובר יכול לקבל מהקשבה פעילה שכזו היא הבנה טובה שלו את הצד השני, יצירת אווירה טובה של שיתוף פעולה, הצפת מקסימום מידע, בשל היכולת לתפוס את ההקשבה של הקהל וזה מביא גם להגברת המוטיבציה אצל הצד השני לשתף פעולה ולהקשיב לדובר.