בשנת 1991 אוקראינה הכריזה על עצמאותה מרוסיה. בשנת 2010 ויקטור יאנוקוביץ', פוליטיקאי ותומך נלהב של רוסיה, חוזר לזירה הפוליטית אחרי שזכייתו בבחירות של 2004 התגלתה כמזויפת. הוא מבטיח את כניסתה של אוקראינה לאיחוד האירופי, אך בסתר רוקם עסקה עם רוסיה. בשנת 2013, הוא מפר את ההבטחה לכניסה לאיחוד וסטודנטים ואזרחים אוקראינים יוצאים למחאה לא-אלימה נגד ההחלטה ובעד הדחתו של יאנוקוביץ'. הנשיא מגיב בכח משטרה אלים בתמיכתו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, מה שגורם להסלמת המחאה השקטה למהפכה עקובת דם.
נושא עבודת מחקר זו הוא ייצוג ההסלמה של מחאת הסטודנטים באוקראינה, בסרט "Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom" (יבגני אפינייבסקי, 2015). שאלת המחקר היא כיצד מיוצגת ההסלמה של מחאת הסטודנטים באוקראינה למהפכה אלימה, בסרטו של יבגני אפינייבסקי Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom?
הטענה המרכזית היא שיוצר הסרט, יוצר באמצעותו אקסיוגרפיה של מחאה, ודורש מהצופים להתייחס להיבטים האתיים של הסיבות והנסיבות לקיום המחאה, החל מהתחלתה הלא-אלימה, דרך תגובת הנשיא וההסלמה למהפכה אלימה, זאת בהקשר בין הפוליטיקה למרחב המוצג. לפי כך, הצופה עד לסיטואציה פוליטית חד-צדדית וההזדהות הנוצרת טמונה הן במידע הסנסציוני וייצוגי ההסלמה, והן במרחב ההיסטוריוגרפי והפיזי, המוצגים בסרט.
הסרט: Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom
העבודה כוללת:
מבוא
ההיסטוריה והייצוג של המחאה
סיכום
השוואה בין הסרט Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom לסרט Fire at Sea
ביבליוגרפיה
פילמוגרפיה