עבודה זו תעסוק בנושא השפעת טכנולוגיות התקשורת על קבוצות שונות בחברה האנושית. הטענה המרכזית בעבודה היא כי טכנולוגיות התקשורת הביאו לשינויים ביחסי הכוחות בחברה. לעיתים הם העצימו את כוחן של הקבוצות החזקות בחברה ולעיתים הם העצימו את כוחן של הקבוצות החלשות בחברה.
טכנולוגיה היא ביטוי פיזי של אובייקט שנוצר בטבע ובני האדם מגלים את התכלית ועושים בה שימוש למען הצרכים שלהם. ניתן להבחין בין אלו אשר רואים את הטכנולוגיה בתור אמצעי לעידוד קדמה, כפי שעושים האוטופיסטים או הדיסטופיים אשר סבורים כי הטכנולוגיה מאיימת על דרכי החיים והיא משמשת בתור כוח רגרסיבי אשר מגביל את האנושות ויכולה לפגוע בתהליך ההתקדמות של האנושות. באופן פילוסופי ניתן להתייחס אל הטכנולוגיה בתור כוח חיובי או בתור כוח שלילי, אולם בדרך כלל המחקר נותן חשיבות לטכנולוגיה ומבין כי היא מסוגלת לשנות גם תהליכים חברתיים. הדבר נכון בעיקר לשנים האחרונות בה הטכנולוגיה מצליחה להשפיע יותר ויותר על החברה האנושית (Feenberg, 1999).
החוקרים בלונדהיים ושיפמן (2003) עמדו על שישה ממדים לאפיון טכנולוגיות תקשורת לאורך ההיסטוריה. הממד הראשון הוא ממד המורפולוגיה. לפי ממד זה יש 4 תצורות מידע: קול, כתב, תמונה ותמונה נעה. ניתן לבצע המרות בין התצורות הללו. ממדים נוספים הם היקפיות הנמענים( זמן הפצה ומרחב הנמענים הפוטנציאלי),סינכרוניות( האם התקשורת מתרחשת בזמן אמת מרגע המסירה ועד לקליטה), כיווניות ( האם העברת המידע היא חד כיוונית, רב כיוונית או ניטרלית), מסופיות ( ניידות מול נייחות) מתווה ( מי שולט על העברת המידע) .